מה שהיה כל העת גלוי עומד להתגלות
עלון פסיכולוגיה עברית | 2/2/2020 | הרשמו כמנויים
השבוע התוודענו לתכנית המאה וחזינו בחזרתה של נעמה יששכר במטוסו של ראש הממשלה. הו, עוצמת הופעת הדברים והיחס הבלתי ישיר לגרעין מהותם. ההיי והדאון. הנפש הציבורית רועדת בתנודתיות לא יציבה. זו עת של תרועות חצוצרה, המכסות לעיתים על מעט, על קמעא, לעיתים על תהליכים בהתהוות ולעיתים אחרות על כאב ועל פצע. למה זקוקה הנפש כדי להצליח לווסת את מה שנקלט מן החוץ, לשהות, להבחין, לעכל בקצבה שלה?
באתרנו השבוע טקסטים נהדרים מאד, שמסתכלים למציאות בלבן של העין, ומבקשים לחבר בין קצוות וחלקים:
הודעות ממומנות
הרשמה ללימודי תעודה בפסיכותרפיה פסיכואנליטית - תוכנית 'זרמים', החוג לפסיכולוגיה, אוני' חיפה
נפתחה ההרשמה בשני המסלולים. התוכנית מתקיימת בימי ד' בין השעות: 14:15-19:30, מרחק הליכה מתחנת הרכבת – חיפה מרכז השמונה.
26.2.20 - נקיים יום פתוח. בואו להתרשם! פרטים נוספים באתר התוכנית.
יסודות הפסיכו-דיאגנוסטיקה טכניון חיפה
פתיחה 19.3.20, התכנית מותאמת לפי דרישות הוועדה המקצועית. ילמדו עקרונות העברה, ציינון וניתוח של המבחנים הבאים: בנדר II, ציורים, ווכסלר, רורשך, TAT ורוברטס, MMPI, BRC, ושאלוני דווח עצמי (BRIEF, DIVA, קונרס, BDI, ועוד).
הסמכות החדשה - הכשרה לפסיכולוגים ומטפלים | מרכז שניידר לרפואת ילדים
12 מפגשים, בשעות הבוקר מתחילת מרץ:
מסלול ימי חמישי – בתל אביב
מסלול ימי ו' – במרכז שניידר
כולל תרגול בקבוצות קטנות והקניית כלים פרקטיים להדרכת הורים ממוקדת ויעילה. מספר המקומות מוגבל!
מה הקשר בין טראומה לאדריכלות? דיאלוג לא שגרתי בין האדריכל אמנון בראור לפסיכואנליטקאי גבי בונויט הוליד מחקר מרתק על הנסיון האנושי למחוק ולהסתיר טראומות, על ידי הרס המרחבים האדריכליים שבהם הן אירעו. במאמר מעורר מחשבה זה, נטען כי ניסיונות הטשטוש ההיסטוריים במרחב המקומי שלנו, נדונים לכישלון, כך שתמיד ברגע לא צפוי ייחשף המוסתר ויפגע בתכנון העתידי לקיום סביבה נורמלית. מרחבים אלה נקראים "מרחבי מבוכה". מתוך שיתוף פעולה רעיוני, מנסות אדריכלות השימור והפסיכואנליזה לחשוף את ההסתרה ואת מניעיה, וכן את חשיבות הגילוי, למען שימור ופיתוח סביבות חיים שפויות. אל תוותרו.
מאמרו המרענן של אלון נוימן "מודל השפ"ח השלם: שפ"י 2.0" מבטא תהליך חשיבה ויצירה שנערך בשפ"ח צפת בשנה האחרונה, והבשיל לכדי יצירת מבנה הפעלה חדש לשפ"ח. הצורך במבנה החדש נבע מתחושות, מרשמים ומתובנות שגובשו, והצגתו כאן אינה בבחינת מאמר אקדמי המדייק בפרטים, או המתיימר לקבוע עובדות; אלא משרטט קווי מתאר למבנה חלופי של שפ"ח, שהוא בעל פוטנציאל להצעיד את הפסיכולוגיה החינוכית לשלב התפתחותי חדש.
קשרים א-מונוגמיים הולכים ותופסים מקום גדול יותר ויותר במחשבה ובמעשה של אנשים רבים. בהתאם, הולכת הקליניקה ומתמלאת במטופלים שעסוקים בקשרים מסוג זה. בין אם הרעיון גורם להרמת גבה ובין אם מעורר סקרנות ועניין, חשוב שאנשי טיפול יכירו את המורכבויות והסיבוכים כמו גם את היתרונות וגורמי המשיכה הקיימים ביחסים מרובי אהבה. מתוך צורך זה, התקיימה סדנה בת יומיים שנועדה להעמיק את הידע של מטפלים מתחומים שונים בנושא. סקירתה המעניינת של יעל אוהד בלנק מציגה טעימה ממכלול התכנים העשיר שהוצג בסדנה.
ובינתיים בפסיכובלוגיה -
ד"ר ניצה ירום כותבת בדרכה הנוקבת ומעוררת המחשבה על המיניות כנקודה עיוורת בקרב מטפלים ובכלל.
בבלוג חדר משלך: תמונות מחיי הקליניקה, אנחנו מבקרים הפעם בקליניקה משפחתית - שרון רצהבי ומיכל רומם, פסיכולוגיות וגיסות לוקחות אותנו למסע קטן בין הפריטים האינטימיים בקליניקה המשותפת שלהן.
ד"ר מרים אבנרי כהן - כותבת בעקבות מכת חושך שמופיעה בפרשת השבוע על חושך מצרים נפשי, חושך סלקטיבי ועל האופן שבו לפעמים גם האור מכה בנו חזק מדי.
•
לבין פני המים
כל מה שעלי לעשות
הוא להיות על ידם.
להתבגר מעט,
לאט
מה שהיה כל העת גלוי
עומד להתגלות".
(ישראל אלירז)