משחקי וידאו או כדורים נגד דיכאון?
חנן גזית | 24/8/2018 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
משחקי וידאו במקום כדורים נגד דיכאון? קבוצת חוקרים מגרמניה בראשות סימיונה קון, מצאו שמשחק במשחקי פעולה בגוף ראשון עם אווטארים עשויים להוריד את תדירות הופעת מחשבות טורדניות ולשפר התיפקודים ניהוליים קוגניטיביים והקוגניציה בקרב מטופלים הסובלים מדיכאון.
קבוצת המטופלים המבוגרים שאובחנו כסובלים מדיכאון (גיל ממוצע: 46 לגברים, 47 לנשים) שיחקו במשחק הפעולה בוסטון איקס במשך ששה שבועות. החוקרים טוענים שמשחקי פעולה בגוף ראשון עם יצגנים (אווטארים באנגלית) עשויים לשפר את רמת התפקודים הניהוליים, תהליכי השליטה הקוגניטיביים הגבוהים של האדם, האחראים על היכולת ליזום, להתמיד, לעכב ולשנות, תפקודים שמתערבים גם בוויסות רגשי ובתפקוד חברתי ולימודי. נוסף לכך משחק במשחקי פעולה מסוג זה תורם להורדת תדירות ועצמת המחשבות הטורדניות הכפתייות (רומיניישן באנגלית) שקשורות בדיכאון קליני והפרעות נפשיות אחרות.
החוקרים מדגישים שמשחקי פעולה בגוף ראשון מעוצבים כך שהם מסתגלים ומותאמים לרמת המיומנות של שחקן (עיצוב מנגנוני וחוקי משחקים דיגיטליים מבוססים על תיאוריית הפלואו , ח.ג) שמאתגרים את השחקנים במשימות קשות יותר ככל שרמת המיומנות שלהם במשחק עולה. החוקרים גם מציינים למשחקים מסוג זה אין תופעות לוואי בהשוואה לטיפולים התרופתיים (כדורים) שניתנים לסובלים מדיכאון קליני. מכאן שמשחקים דיגיטליים מסוג זה פעולה בגוף ראשון עם אווטאר, עשויים להוות דרך התערבות טיפולית חדשה ובלתי מזיקה באנשים הסובלים מדיכאון.
מה דעתך, משחקי וידאו או כדורים נגד דיכאון?
מקור
Kühn, S., Berna, F., Lüdtke, T., Gallinat, J., & Moritz, S. (2018). Fighting Depression: Action Video Game Play May Reduce Rumination and Increase Subjective and Objective Cognition in Depressed Patients. Frontiers in psychology, 9, 129.