תגובת יה"ת למאמר "פסיכולוגיה חיסונית-משלימה - גישה מאחדת" מאת יונתן שתיל
יה"ת ועדת מיתוג | 19/8/2019 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
12.8.2019
לכבוד
פסיכולוגיה עברית
שלום רב,
הנדון: פרסום באתרכם מיום 24/7/19
בימים האחרונים הובא לידיעתנו "מאמר" שפורסם באתרכם תחת הכותרת "פסיכולוגיה חיסונית-משלימה גישה מאחדת: טיפול באמצעות תחום מתווך" מאת יונתן שתיל. ככל שהדבר נוגע למקצוע הטיפול באמצעות אמנויות מדובר בחיבור מקומם, רצוף אי דיוקים ובעיקר מהווה הבעת דעה אישית של הכותב, המסתמך בחיבורו זה על "מאמרים" נוספים פרי עטו בנושא.
על פניו, מתיימר הכותב ליצור "הגדרה" לאוסף של טיפולים או תחומים נוספים אותם הוא מגדיר כ"שקופים". אולם מקריאה של החיבור כולו עולה בברור גישה יהירה, דיכוטומית ומקטינה כלפי תחומים אלה, שלפחות חלק מהם הינם מקצועות אקדמיים, מוכרים ובעלי תשתית תיאורטית רחבה וארוכת שנים, כמו מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות.
גישת ה"אנחנו" (קרי: פסיכולוגים, עו"סים ופיזיותרפיסטים, אותם הוא מכנה "מקצועות טיפול קלאסיים") לעומת ה"הם" (ערבוביה של תחומים שאין ביניהם כל קשר כמו אמנויות לחימה, שחיה, חקלאות וכו', ביחד עם מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות, שהינו מקצוע בריאות אקדמי מוכר, ואשר את כולם ביחד הוא מכנה "טיפולים באמצעות תחום מתווך"), נראית כבאה ליצור הירארכיה מעמדית ומתנשאת, לפחות ככל שהדבר נוגע לתחום הטיפול באמצעות אמנויות. יותר מכל דבר אחר, מעיד הדבר על חוסר הבנה והיכרות עם מקצוע הטיפול באמצעות אמנויות, בארץ ובעולם, ועם תהליך ההכשרה האקדמי והקליני של העוסקים המוסמכים בתחום.
כאגודה המקצועית של המטפלים באמצעות אמנויות, אין בכוונתנו להתנצח עם דעותיו האישיות של הכותב. עם זאת, אנו מביעים בזאת את מחאתנו על הבמה שניתנה באתרכם להבעת דעות אלה, שאין בינן לבין מאמר אקדמי דבר ונראה כי כל מטרתן לעורר דעת קהל שלילית לגבי כל מה שאינו "טיפול קלאסי", לדידו של הכותב. אנו סבורים שכאתר המכוון להעלאת תכנים מקצועיים ורציניים, אשר לא מעט מטפלים באמצעות אומנויות חברים בו ואף פרסמו מאמרים דרכו, היה עליכם לכל הפחות, מתוך הגינות מקצועית, לפנות אלינו להתייחסות/תגובה לדברים הנ"ל, אם לא לדחות אותם כבלתי ראויים לפרסום.
בכבוד רב,
תמי ירמיהו, יו"ר יה"ת
הדר טלמור ,יו"ר ועדת מיתוג והסברה
גלית שחם, חברת ועדת מיתוג והסברה