תמר פויכטונגר
חלון פתוח
מבט קרוב על אובדנות והחלמה
רסלינג הוצאת ספרים
יואב מדמיין את הוריו יושבים שבעה ומחליט להניח את האקדח שהצמיד לראשו; דסי מתאמצת להזכיר לעצמה שוב ושוב את ערכה כשזה נרמס ומבוזה; עמירם מנהל מאבק מתוקשר נגד טיפולי המרה, ובכך נלחם על חייו.
בספרה של תמר פויכטונגר, חלון פתוח, סיפוריהם של המתמודדים עם נטייה אובדנית ויכולים לה מובאים לצד פרקים תיאורטיים-מחקריים, ויחד חותרים לרדת לחקר החוויה האובדנית וההחלמה ממנה. מה מוביל אדם למאוס בחייו ומה נדרש כדי שיוכל לשוב ולאחוז בהם? אובדנות, אף על פי שהיא תופעת קצה, עוסקת במהות משותפת לאנושות כולה; היא נוגעת בשאלות ביחס לטעם החיים, צרכים פסיכולוגיים בסיסיים, קשר ותקשורת בינאישית וחיבור למשמעות ולעולם.
חלון פתוח מאגד מהידע הקיים על אודות אובדנות והחלמה, בדגש על מחקרים שנערכו בשיטות מחקר איכותניות המאפשרים להתקרב להבנת החוויה הסובייקטיבית של האדם. המבט הקרוב – המאמץ להיצמד ולהבין את החוויה האישית כפי שהיא נתפסת על ידי החווה עצמו – מנחה את החקירה בספר זה. לצד זאת, מסתבר, מבט קרוב הוא גם המעשה התרפויטי עצמו, ליבת ההחלמה. האינטגרציה בין התיאוריות, המחקרים והסיפורים המבוססים על ראיונות אישיים יוצרת תובנות ועקרונות להתערבות טיפולית לטובת המתמודדים עם נטייה אובדנית.
תמר פויכטונגר היא מטפלת משפחתית וזוגית; מדריכה בפסיכותרפיה בגישה הומניסטית (אגודת איל"ט) ויועצת בחינוך המיוחד.
לפניכם הפרק 'מה צריך בסך הכול בן אדם בשביל לחיות: צרכים' מתוך הספר באדיבות המחברת וההוצאה לאור