88% מבני אדם העוסקים בטיפול לסוגיו - נשים
שפיות זמנית | 16/3/2012 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
"שוו לנגד עיניכם יום ללא מקצועות הטיפול: ללא מטפלות, משפחתונים או סייעות בגני הילדים ובחינוך המיוחד; ללא עובדות סוציאליות, אחיות, עובדות סיעוד, קלינאיות תקשורת, פסיכולוגיות ורבות אחרות. כיצד נראה היה יומכם בהעדר מסגרות לילדים ולקשישים? מה היה עולה בגורלם של האנשים הפגיעים ביותר בחברה שלנו? ומה היו ההשלכות הכלכליות של היעדר טיפול ציבורי, נגיש ושוויוני על החברה כולה?"
צפי סער, בטור שלה ב"הארץ" - "גברת מג'ונדרת" – מתייחסות לחלוקה המגדרית ביחס למקצועות ומנסה להסביר את הנתונים המדהימים ואת השכר הזעום שמקבלות נשות הטיפול. "הרוב הגדול של בני אדם העוסקים בטיפול לסוגיו - כ-88% - הן נשים", כותבת סער. "90% מהעובדים הסוציאליים ו-85% מהאחים, 88% מהמטפלים הסיעודיים ו-98% מהמטפלים בילדים, 86% מהמורים והמדריכים וגם 80% מהפסיכולוגים".
בטור מתמקדת סער בסיבות הפסיכולוגיות והסוציולוגיות לכך, ומראיינת את דניאלה שבאר-שפירא, עובדת סוציאלית קלינית ומטפלת פמיניסטית. זו, בהתבססה על ננסי צ'ודורו ועל פסיכואנליטיקאיות אחרות, מצביעה על ההתפתחות השונה של גברים נשים בחברתנו, ועל האופן שהתפתחות זו מעצבת את העולם החברתי ובתוכו את עולם העבודה. הטור מומלץ.