בידיים ריקות - סרט תיעודי על תופעה שכיחה ולא מדוברת של 'לידה שקטה'
שפיות זמנית | 6/11/2022 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
בידיים ריקות הוא סרטה התיעודי של מוריה בן אבות המאיר תופעה שכיחה ולא מדוברת של לידה שקטה.
השיח סביב לידות שקטות ואובדן הריון מתנהל בדלתיים סגורות. הסרט "בידיים ריקות" פורץ את חומת השתיקה, נותן קול לאלפי זוגות שעברו ועוברים חוויה מטלטלת שכזו, ומציף את ההתמודדות והקושי עם האובדן.
זוהי שעת בוקר מוקדמת. אופיר (האיש שלי) עדיין ישן, ואני עושה בדיקת הריון. התוצאה חיובית. באותו רגע הדלקתי מצלמה והתחלתי לתעד. הייתי אחרי שתי הפלות, ומההריון הזה רציתי זיכרון. תיעדתי את אופיר מתרגש מהבשורה, הבדיקות השגרתיות, הדברים שזוג רגיל עובר לקראת לידה. ואז התבשרנו שלעובר שלנו יש סיכוי להיוולד פגוע. אחרי התלבטויות, דיונים ויעוצים רפואיים מבוססי ניחוש בלבד, החלטנו להפסיק את ההריון.
בשבוע 23 ילדתי תינוק מת.
"בידיים ריקות" עוקב אחרינו בלי פילטרים מרגע לפני הכניסה להריון, דרך הבדיקות, התוצאות, הלבטים המייסרים, ההחלטה הגורלית, הלידה השקטה וההתמודדות עם העולם, הזוגיות והלב השבור, בסרט משולבת אנימציה אישית (שאני יצרתי) המבטאת את התחושות שאי אפשר להסביר במילים, הצעקות שאני מחניקה והחלומות על החיים שלא נולדו.
הסרט זמין לצפייה החל מיום ראשון 6.11.2022 בשעה 20:00 ועד יום ראשון 13.11.2022 בשעה 20:00 בערב.
עוד על לידה שקטה במאמרה של שירת סרטל-רביב: "לידה שקטה" אינה שקטה, היא דוממת
לידה שקטה (Stillbirth) מוגדרת כלידה של עובר ללא רוח חיים במשקל של 500 גרם ויותר, או בשבוע הריון 22 ומעלה במקרים בהם המשקל אינו ידוע (WHO,2004). נשים מתארות את האירוע הטראומטי כקטיעה של חיים קודמים, של ציפיות, של תקוות ושל פנטזיות. הן מספרות על תחושת הלם קשה, ועל מעבר לחיים הכוללים אובדן ושכול.
- פרסומת -
...בעקבות ההבנה ההולכת וגוברת שללידת מת השלכות פסיכולוגיות משמעותיות על הזוג והמשפחה (Heazell et al., 2016; Ellis et al., 2016), קיים ניסיון למנוע התפתחות אבל מורכב ולצמצם את ההשלכות הנפשיות על ההורים. המחקרים בנושא בוחנים מספר גורמים העשויים להשפיע על התמודדות ההורים האבלים. כך למשל נמצא כי תמיכה חברתית מצד בני משפחה וחברים (Cacciatore et al., 2009), תמיכה זוגית (Surkan et al., 2009), וקיומם של ילדים חיים במשפחה (Kersting & Wagner, 2012) קשורים להתמודדות טובה יותר עם אובדן הריון. גם מעקב של הצוות המטפל לאחר השחרור מבית החולים, או הפניה למקור תמיכה רפואי-נפשי באופן מידי משפיעים על התמודדות טובה יותר (Koopmans et al.,2013).