חוק הפסיכולוגים, הרפורמה בבריאות הנפש ושירותי משרד מועצת הפסיכולוגים
מועצת הפסיכולוגים | 4/2/2012 | הרשמו כמנויים
בפגישת המועצה האחרונה שהתקיימה ב-8 בינואר 2012 נערך דיון חוזר בהצעה לתיקון סעיף 15 בחוק הפסיכולוגים שהוצגה בפניכם בפוסט קודם. הדיון נערך לאור התנגדויות להצעת התיקון שהועלו על-ידי הסתדרות הפסיכולוגים שערכה סקר בין חבריה, האקדמיה, משרד הקליטה ועוד. הצטרפתי לפנייה אל המנכ"ל לדחות את ביצוע התיקון של החוק כדי לאפשר דיון נוסף במטרה לחפש במשותף דרכים שיאפשרו לציבור הפסיכולוגים להגיע להסכמה.
לאור חשיבותו של הנושא, המועצה הקדישה את רוב הפגישה כדי לקיים דיון מעמיק בנושא וזאת לאחר שהקשיבה בהתחלה לדבריהם של נציגי האקדמיה, נציגת משרד הקליטה, יו"ר הסתדרות הפסיכולוגים ונציג המתמחים. בעקבות דיון זה החליטה המועצה ברוב גורף לבטל את החלטתה הקודמת שתמכה בהצעה לתיקון סעיף 15. התקבלה החלטה להקים ועדה רחבה ומייצגת שתגיש הצעה לתיקון חוק הפסיכולוגים ברמה מקיפה יותר מאשר סעיף 15 בלבד. הדיון אופיין באווירה של חיפוש דרך משותפת ללא פיצול סקטוריאלי. ניתן לראות את הסיכום המלא של פגישת המועצה, כולל ההחלטות שהתקבלו באמצעות הקישורית הבאה:
http://www.health.gov.i...08012012.pdf
אני מבקש לציין שזו הפעם הראשונה שהמועצה מפרסמת סיכומי דיון באמצעות האתר החדש והעצמאי של המועצה אליו תוכלו להגיע דרך הקישורית הבאה:
http://www.health.gov.i...default.aspx
באתר זה אנו מציגים מידע כללי אודות מועצת הפסיכולוגים. בצד ימין יש קישורית לפרוטוקולים. קישוריות נוספות יתווספו בהמשך.
בסיכום הדיון תוכלו לקרוא גם על הנושא של שירותי המשרד של המועצה. הציבור שלנו אינו מודע לכך שמשרד מועצת הפסיכולוגים אינו אוטונומי אלא פועל תחת הפסיכולוגית הארצית של משרד הבריאות. מבנה ארגוני זה יכול לעורר ניגודי אינטרסים הפוגעים בעבודת המשרד של המועצה. כלומר, קיימת מועצת הפסיכולוגים שהיא גוף סטטוטורי ואוטונומי המורכב ממתנדבים (כולל הוועדות שהמועצה ממנה), אך המועצה אינה אחראית לניהול שירותי המשרד של המועצה שניתנים על-ידי עובדי משרד הבריאות.
עובדי המשרד של מועצת הפסיכולוגים מסורים ועושים כמיטב יכולתם, אך לאור מצבת כוח האדם הנוכחית והמבנה הארגוני הקיים, אין ביכולתם לתת שירותי משרד שעונים על הצרכים. נוצר צוואר בקבוק שפוגע ביכולתן של הוועדות המקצועיות לתת מענה לציבור הפסיכולוגים ולעשות את עבודתן ביעילות. מצב זה מתסכל את כולנו, פוגע בפסיכולוגים שנזקקים לשירותי המשרד, ובסופו של דבר גם בציבור שאנו משרתים.
במהלך השנה האחרונה פניתי מספר פעמים למנכ"ל המשרד והצגתי בפניו את הצורך הדחוף לתגבר ולייעל את שירותי המשרד כמו גם לשנות את המבנה הארגוני. גם היו"רים של הוועדות המקצועיות הצטרפו לפנייה זו. לאחרונה, ביקר המנכ"ל פעמיים במשרדי המועצה והתרשם בעצמו מהמצב הקשה. הוא פועל לשיפור המצב והתחייב להוסיף כח אדם ולקבוע תוכנית לשיפור המצב בשנת 2012. אנו מעריכים את מעורבותו ותרומתו של המנכ"ל ומצפים לביצוע.
בפגישת המועצה שהתקיימה ב-23 באוקטובר 2011, נתקיים דיון על הצעת הרפורמה הביטוחית בבריאות הנפש. לדיון זה הוזמנה קבוצה של מומחים העוסקת ומייצגת קבוצות ודעות שונות. המטרה הייתה לקיים דיון פתוח שיתרום לידע ולהבנה של חברי המועצה את הסוגיות המרכזיות והגישות השונות כלפיהן. כלומר, להעמיק בנושא מורכב זה ולעסוק בסוגיות עצמן ולא בוויכוח של בעד/נגד הרפורמה כאילו יש תשובות פשוטות וחד-ממדיות לנושא כה מורכב. לאור חשיבותו של הדיון בהשתתפות אנשי מקצוע בכירים ובעלי ידע, ביקשנו את נציגי המתמחים שהוזמנו להשתתף בישיבה לסכם אותה. הסיכום של המתמחים הועבר לאחר מכן למשתתפים כדי לאפשר להם לבדוק שדבריהם נרשמו במדויק ולאפשר תיקוני עריכה. אנו מעריכים את ההשקעה של המתמחים והמשתתפים בדיון כדי להביא את הדברים לידיעת הציבור. ניתן לקרוא את הסיכום דרך הקישורית הבאה:
http://www.health.gov.i...3102011b.pdf
בברכה,
פרופ' יואל אליצור
יו"ר מועצת הפסיכולוגים