נפריד את המילה 'אהבה' מכל המילים במילון
עלון פסיכולוגיה עברית | 16/2/2020 | הרשמו כמנויים
השבוע צויין ה"וולנטיין דיי", שהוא סתם עוד סיבה לדבר אהבה. לרגעים נדמה שמוטב להרהר בה, באהבה, מלדבר על הבחירות המתקרבות, מלהבהל מנגיף הקורונה. להאחז ביש הפועם, ולסמוך על האפשרות להיות יחד, להתחבר.
באתר השבוע הרבה טקסטים נהדרים שאנחנו אוהבים ומקווים שגם אתם תאהבו:
הודעות ממומנות
תכנית הכשרה תלת-שנתית בפסיכותרפיה דינמית
השירות הפסיכולוגי של האוניברסיטה העברית מודיעים על פתיחת המחזור ה-13 של תוכנית תלת-שנתית להכשרת מטפלים שתחל באוקטובר 2020
התוכנית מכשירה מטפלים דינמיים באמצעות שילוב של למידה תאורטית מקיפה והתנסות בטיפול דינמי המלווה בהדרכה
החלה ההרשמה לתוכניות ללימודי ליבה בפסיכותרפיה פסיכואנליטית במרכז ויניקוט בישראל:
'מפת דרכים' בת"א, תכנית בוקר 'מפת דרכים' בגבעת חיים, תכנית בוקר לטיפול בילדים ונוער, תכנית למטפלים באמנויות.
ההרשמה תסתיים ב 05.04.20, פרטים נוספים באתר.
תכנית דינאמית תלת שנתית לפסיכותרפיה בילדים ובמתבגרים 2020-23
השמה דגש על הבנת התהליכים ההתפתחותיים והנפשיים העוברים על ילדים ומתבגרים, על הקניית ידע פסיכואנליטי על התפתחות הילד ועל גיל ההתבגרות.
הלימודים יתקיימו בימי שני אחה"צ בקמפוס "הרי ירושלים" בקרית יערים.
בפרק פרי עטה של ד"ר עפרה אשל: "למה הכישלון הזה לעזאזל? מחשבות על כישלון, עם ביון וויניקוט" מתוך הספר החדש: "למשש את הפיל: נקודות עיוורות של מטפלים בגישה הפסיכואנליטית", בוחנת אשל לעומק את דמותו של וילפריד ביון, המהווה דמות השראה עבורה. היא חוקרת, מנסה להבין, למצוא משמעות ולהסביר לעצמה ולקוראים על אודות הפער שבין כתיבתו התיאורטית של ביון לכתיבתו הקלינית. מאמרה של ד"ר מור שחורי סטאל דן בפרק זה ובאפשרות לראות כישלון וללמוד ממנו. תהליך החקירה של אשל את ביון מנותח במאמר מהזוויות הקוהוטייניות, הקלייניאניות והוויניקוטיאניות.
בתהליך של גישור משפחה, מתגלים חרדות וקשיים כתולדה של חלקי נפש ותפקודים לא מפותחים או מנודים, שהופקדו על-ידי כל אחד מבני הזוג אצל זולתו. לעת פרידה, חלקי הנפש שבים לכור מחצבתם הנפרד ומבקשים לקיחת בעלות ואחריות. שי גיל מציע שהתבוננות מעין זו, יכולה לסייע לבני הזוג הנפרדים להתחיל להשלים עם סגנון ההורות הייחודי של כל אחד מהם ולסמן לעצמם מיומנויות חדשות שיצטרכו לרכוש. השלמה מעין זו, תסייע להם לעצב את הסדרי ההורות המתאימים להם ולילדיהם במסגרת הסכם הגירושין.
במדור הספרים מתארח ספר הביכורים של הביבליותרפיסטית יעל ש. אייזנברג "טאפסטרי" הכולל מסע מעמיק לתוככי ההוויה הנשית הבוגרת, חוויית האימהות, הריון לידה ואבדן לצד התבוננות צלולה בתופעותיה של הוויה זו. הספר מזכך את חווית הלידה השקטה שעברה המחברת, ומביא את הקול הייחודי שלה כבת הדור השלישי לשואה.
בפסיכובלוגיה
רפאל יונתן לאוס בביקורת נוקבת ומפורטת על הספר "מדיניות ושירותים בבריאות הנפש" בהוצאת רסלינג, דרכה הוא גם כואב את מצב שרותי בריאות הנפש בישראל.
אחרי שבשבוע שעבר רות נצר שתפה אותנו במחשבותיה על הספר 'נפש' ובו ליקוט שירים העוסקים במצבי נפש, השבוע פרופ' עמיה ליבליך מספרת על הספר ועל אחרית הדבר שכתבה לו בעצמה.
בהלת הקרונה - האגודה האמריקאית לפסיכולוגיה פירסמה חמישה טיפים שעוסקים בהתמודדות עם חרדה סביב הידיעות על נגיף הקורונה, שממשיך להדביק אנשים בסין.
בכיכר העיר מוחה קבוצת פסיכולוגים על הרעיון להקים מרכז השתלמויות לפסיכולוגיה רגישת תרבות דווקא באוניברסיטת אריאל.
אדם לאוב בפוסט מרתק על הקשבה לסימפטומים פסיכוטיים ועל המחיר שמשלמים כש"מוותרים" עליהם בעזרת טיפול תרופתי.
במדור חדר משלך, תמונות מחיי הקליניקה של אהוד אלקושי: קליניקה בתוך הבית, עיצוב נקי ומינימליסטי, ופגישות במרפסת.
ד"ר מרים אבנרי כהן לוקחת אותנו למסע התפתחות וצמיחה של מטופלת כעץ השדה.
משולחנה של יו"רית חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות - לפני כשבוע פורסם בתקשורת דוח השכר בשירות המדינה. אם תהיתן, פסיכולוגיות משתכרות הכי פחות.
•
די לנו באור קלוש
שיכנס מבעד לתריס,
מבלי שנאחז במכחול נצייר חלון
לבית שטרם נבנה
נפריד את המילה 'אהבה'
מכל המילים במילון
(אלנתן מיה)