קבלו במחיאות כפיים את...טאדאם! סוף העולם!
עלון פסיכולוגיה עברית | 12/1/2020 | הרשמו כמנויים
השרפות המשתוללות באוסטרליה, ההצפות הנרחבות בערים כאן אצלנו, טורים מטרידים בעיתונים על מצב האקלים, מחשבות על מצב השלטון המקומי ותפקודו, השלטון הארצי ומצבו ועוד ועוד, ולרגע הנפש נבהלת ונזרקת אל קצות התודעה - מה שיהיה הוא מה שהיה? האם יש קלקולים שאין מהם דרך חזרה? מה יהיה בסופנו? ומתי? יש לנו יכולת תנועה? איך בוראים אמונה?
באתרנו השבוע ממשיכים כרגיל בשלל טקסטים מקוריים ונהדרים, גם אם לרגע נדמה שסוף העולם מציץ מעבר לפינה
הודעות ממומנות
כנס 40 שנים לאיט"ה – עם הפנים לעתיד, חידושים בשדה הCBT
הזדרזו להירשם לכנס איט"ה שיתקיים בימים 23-25/2/20 במלון רמדה בנתניה
התוכנית עשירה ומכילה סדנאות חדשניות באקט, סכמה תרפיה, פסיכולוגיה חיובית ועוד...
הרצאות מליאה של קלינאים מובילים והרצאות TED מרתקות.
הרשמה ללימודי תעודה בפסיכותרפיה פסיכואנליטית - תוכנית 'זרמים', החוג לפסיכולוגיה, אוני' חיפה
נפתחה ההרשמה בשני המסלולים. התוכנית מתקיימת בימי ד' בין השעות: 14:15-19:30, מרחק הליכה מתחנת הרכבת – חיפה מרכז השמונה.
26.2.20 - נקיים יום פתוח. בואו להתרשם! פרטים נוספים באתר התוכנית.
"30 סיבות למה": הפרעת קשב סובלת מבעיות מהימנות ותוקף שמחייבות את הוצאתה ממדריך האבחנות הפסיכיאטרי - מאמרו המקיף והעשיר של ד"ר יעקב אופיר משרטט ביקורת מדעית מפורטת שבאה לערער על המבנה התיאורטי הקרוי 'הפרעת קשב'. ביקורת זו חושפת לפחות 30 ליקויים מתודולוגיים ומאפיינים ייחודים של ההפרעה שפוגעים באופן חמור במהימנות ובסוגי התוקף השונים של האבחנה. בהעדר תוקף מדעי מספק, נטען במאמר כי הפרעת הקשב אינה ראויה להיכלל במדריך האבחנות הפסיכיאטרי וכי יש לשקול מחדש את הטיפול הנפוץ בה, באמצעות תרופות פסיכוטרופיות ממריצות. מדובר בקריאה ארוכה, אבל תאמינו לנו - כדאי לכם להשקיע.
אחרי יותר מארבעה עשורים שבהם התבססו מפגשי ההדרכה להורים בעיקר על רציונל ה"ילד במרכז" ו"אהבה ללא תנאי", מתרחבת והולכת ההכרה בכך שמסגרת הטיפול בילד מחייבת את קיומה של עמדה טיפולית גם במפגשים עם ההורים. ד"ר אורלי ליכט וייניש מתייחסת להיבטים הוריים בתהליכי הפסיכותרפיה האישיים של ההורה, מצביעה על ההבדלים בין הטיפול בהורים במסגרת הטיפול בילד לבין התערבויות הנוגעות להורות במסגרת הטיפול אישי של ההורה, ומציעה כיווני חשיבה חדשים להתערבויות במסגרת הטיפול האישי של ההורה.
גולן קרומהולץ מביא את רשמיו מיום העיון 'חומרים פסיכדליים: חזית חדשה ומתחדשת בטיפול הפסיכיאטרי' של האיגוד הישראלי לפסיכיאטריה ביולוגית. האם אנחנו לקראת עידן של רפואה פסיכדלית? הסקירה מציגה את הנושאים העיקריים שנידונו ומנסה לענות על שאלות חשובות, כאשר העיקרית ביניהן היא האם עשוי הטיפול בחומרים פסיכדליים להחליף את הטיפולים הקיימים בפסיכותרפיה או בתרופות?
במדור סקירות מאמרים תוכלו להנו מסקירת מאמרו של מייקל אייגן - "החידושים של ויניקוט אודות טיפול במבוגרים". ויניקוט הוא ללא ספק אחד התאורטיקנים האהודים על אנשי בריאות הנפש. המודל שלו צמח מתוך הזרם התאורטי של יחסי אובייקט ועם השנים התגבש כמודל עצמאי, הנסמך על תאוריות יחסי אובייקט אך שונה מהן בכך שמדגיש את תפקידה של הסביבה. רבים מאנשי המקצוע מזדהים עם רעיונותיו מלאי החמלה. מאמרו של אייגן מתמקד בשלושה מחידושיו של ויניקוט בנושא טיפול נפשי במבוגרים: השימוש באובייקט, לבדיות (aloneness) ושיגעון.
בפסיכובלוגיה -
נעמה בר שדה בעוד פוסט מעורר מחשבה ולב והפעם על כוחם המאפשר של וֶורְבָּטִים.
במדור קריאה מודרכת ג'נט באומגולד-לנד ממליצה על הספר Fat is a feminist issue מאת סוזי אורבך. באומגולד-לנד, עובדת סוציאלית קלינית, ממקימות מרכז ייעוץ לאישה, עמותה העוסקת בטיפול נפשי בנשים בראייה פמיניסטית, מספרת איך הספר לימד אותה להתייחס לגוף כאל סובייקט ולא כאובייקט.
יו"רית חטיבת הפסיכולוגים במח"ר משתפת אותנו בהרצאה מצולמת על המאבק לפסיכולוגיה הציבורית, אתר חדש לחטיבה וסיכום שנה, ומזמינה את כולם לערב חגיגי להשקת קואליציית ארגוני החברה האזרחית למען הפסיכולוגיה הציבורית.
והפסיכולוג הארצי מדווח על השתלמות המדריכים הראשונה במסגרת המרכז להכשרות פסיכולוגים שיוצאת לדרך
•
לא נסתפק בסיכום עשורים
היום נסכם פרקי חיים שלמים
בוקר טוב לכל המאזינים היום
הגיע, הרגע לו חיכינו שנים
קבלו במחיאות כפיים את...
טאדאם!
סוף העולם!
לא צריך לקום מהמיטה
לא צריך למצוא עבודה
לא צריך להקים משפחה,
בקשתכם נענתה בחיוב ולכן
מותר לאונן, אבל מומלץ שלא לקיים יחסים
תודו שברוך שפטרנו"
(אודיה רוזנק)