מפת דרכים לבחירת מטפל/ת נכונ/ה עבורך
שפיות זמנית | 21/8/2019 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
אסתר פרל, פסיכותרפיסטית ומטפלת זוגית ומשפחתית, פרסמה פוסט בבלוג שלה, בו היא מנסה לענות על שאלת מיליון הדולר - כיצד מוצאים את המטפל/ת המתאימ/ה?
היא מתחילה בתיאור של כמה מאפיינים מהותיים לדעתה בכל מטפלת, ללא קשר להכשרתה. היא ממליצה על מטפלת שתהיה ישירה ומאתגרת, אך לא שיפוטית, שתהיה פתוחה ומקבלת, שלא תמהר לאבחן ושתמנע מפתולוגיזציה של הבעיות המוצגות בפניה, ושתגלה הבנה ונכונות להתמודד עם המורכבות שבאינטימיות ובמיניות.
בהמשך, תוך שהיא משתפת מנסיונה מהטיפול הראשון אותו חוותה, היא טוענת כי לפני שמתחילים טיפול, חשוב להבין היטב את המטרות ואת הציפיות עמם באים. לצורך כך היא מציעה מעין ראיון עצמי אותו כדאי לערוך בטרם הפנייה לטיפול. בין היתר, היא מציעה לשאול את עצמך למה טיפול ולמה דווקא עכשיו? על מה היית רוצה לעבוד? מה את/ה מצפה מהמטפל/ת שלך?
לאחר הבירור העצמי, היא מתייחסת לגורמים נוספים שכדאי לשקול בעת חיפוש מטפל - בירור יכולות מימון ואפשרויות מוזלות, חיפוש מידע מהימן בנוגע למטפל/ת, בין אם באמצעות המלצות ובין אם באמצעות מידע הקיים ברשת דרך בלוגים, אתרים אישיים וכדומה. לדבריה, מומלץ לפנות למטפל המנוסה ביותר אותו ניתן להרשות לעצמך.
כמו כן, מציעה פרל כמה שלבים בהם ניתן לבחון את טיב ההתאמה. תחילה, בראיון ההיכרות, במהלכו היא ממליצה לשאול שאלות רבות ככל האפשר, אפילו שאלות אישיות, כדי לוודא כי המטפל/ת אכן עונה על הצרכים והציפיות של המטופל/ת. גם הפגישה הראשונה היא הזדמנות לבדוק האם מרגישים בנוח, האם אופי המטפלת ואופי הטיפול אותו היא מציעה מתאימים לי. לאחר כמה פגישות היא ממליצה לבחון את הקשר הטיפולי, ומציעה כי היחס מהמטפל צריך להיות אמפתי אך גם מאתגר.
לבסוף, היא מציגה כמה שאלות נפוצות בנוגע לטיפול, אחת מהן היא - כיצד עלי לנהוג כאשר אני פוגש/ת את המטפל/ת מחוץ לקליניקה?
דבריה של פרל ללא ספק עושים סדר ומסייעים לתת כיוון אפשרי בחיפוש הלא פשוט אחר המטפל/ת המתאימ/ה. אך חשוב לזכור כי ההתאמה היא אישית מאוד, תלויה בנסיבות רבות ולפעמים יכולה להיות מאוד אינטואיטיבית וחסרת כל הגיון או סדר. ובכל זאת, מדובר בבחירה שיכולה להשפיע על חייכם ועל כן כדאי שהיא תיעשה בקפידה ובזהירות.