לָמָּה יְרוּשָלַיִם תָּמִיד שְתַּיִם
עלון פסיכולוגיה עברית | 2/6/2019 | הרשמו כמנויים
מסתבר שלפעמים משברים מסתיימים כשמשהו באמת נשבר. שלפעמים אין לא איחוי ולא פריצת דרך של הרגע האחרון. שדרכים עקלקלות מובילות לא פעם לתוצאות עקלקלות, שהלא יאמן מתרחש, ומצביע על כך שגם הבלתי נחשב הבא, עוד עשוי (או עלול) להתממש. כיצד משפיע המצב הפוליטי המעורער על נפשות האזרחים? מה הבחירות החוזרות עושות למושג הבחירה? ואיך אפשר עדיין להחזיק אמונה בכוחנו, בכוחה? הכותרת, אם תהיתם, היא לכבודה של ירושלים שזהו יומה, וגם היא, לטענת עמיחי, כמו הבחירות השנה, תמיד שתיים.
ובאתרנו השבוע, בחרנו מאמרים נהדרים לפרסום, והיינו בוחרים בהם שוב ושוב, אם היינו צריכים:
הודעות ממומנות
תכנית הכשרה באנליזה ביואנרגטית - נמשכת ההרשמה לתוכנית ארבע-שנתית
התכנית הנפתחת אחת לארבע שנים תפתח בסתיו 2019 למטפלים מתחום בריאות הנפש.
אנליזה ביואנרטית הינה פסיכותרפיה גופנית דינמית באוריינטציה אנליטית
"The more alive your body is the more you are in the world" (Lowen)
לימודי אימון אישי בגישה פסיכולוגית, אוניברסיטת ת"א, שנה"ל תש"פ (2019-2020)
תוכנית לימודים שנתית, המשלבת תיאוריות אקדמיות ופרקטיקה מתחום הפסיכולוגיה בעבודת האימון האישי תוך רכישת כלים מקצועיים והדרכה בקבוצות קטנות.
מס' המקומות מוגבל! למידע נוסף: 03-6409559
בלימודים המתקדמים של התכנית לפסיכותרפיה, מרכז אקדמי ללימודי המשך ברפואה, אוניברסיטת תל-אביב,
נמשכת ההרשמה לשנה"ל תש"פ 2019/2020 למסלול: פסיכולוגיית העצמי והמעשה הטיפולי מסלול לימודי תעודה תלת שנתי – במתכונת חדשה.
ניתן להירשם בהרשמה מקוונת באתר התכנית.
סדנת ACT (טיפול בקבלה ומחויבות) בילדים ומתבגרים
גישה טיפולית חדשה המדגישה קבלה של תכנים מנטאליים שונים (מחשבות, זיכרונות ורגשות), על פני מאבק בהם ועושה שימוש בין השאר בטכניקות של קשיבות. מנחים: ד"ר רן אלמוג, אביגיל סגל בן עמי ופרופ' דני חמיאל. מפגש ראשון ב 13.6
"מפרימה לחיבור מחדש: טיפול משפחתי-מערכתי באובדן ושכול" - תהליכי עיבוד של אבל על אובדן בן משפחה כוללים התמודדות עם פרימה של המערך המשפחתי ועם הצורך למצוא דרכים חדשות לחיבור. במאמרן של ד"ר ערגה קפולניק וחניתה רפאל אשורי, מוצג מודל רב-ממדי המתייחס למורכבות הרבה של טיפול במשפחה הנתונה באבל. המודל נועד לסייע למטפלים לתפור "חליפה טיפולית" ייחודית שתאפשר לתת מענה הן לאובדנו הייחודי של כל פרט במשפחה והן לאובדן של המשפחה כיחידה.
שיטת "אייכה" היא שיטה לטיפול בילדים באמצעות הדרכת הוריהם, אשר מבקשת לתת מקום משמעותי ל״קול ההורי" ולסובייקטיביות של ההורה. שלי סטרול, פסיכולוגית שיקומית, מביאה את התרשמויותיה מיום עיון שעסק בקשר שבין שיטת "אייכה" לרעיונות פסיכואנליטיים אינטרסובייקטיביים, ונותנת כך הצצה ל"שפה המגדלת" של השיטה שהשתקפה בהרצאות השונות ביום העיון.
במדור הספרים, תפגשו את 'משחזור לזיכרון', בעריכתן של יעל להב וזהבה סולומון. טראומה נפשית מזעזעת את הנפש והגוף, ולעיתים קרובות יש לה השפעות רבות פנים וארוכות טווח. השפעות אלה כוללות פגיעה נפשית, בעיקר תסמונת פוסט-טראומטית, כמו גם פגיעה עמוקה בתחומים הקוגניטיביים, הגופניים, החברתיים, הבין-אישיים והתפקודיים. השפעותיה המזיקות של הטראומה הנפשית רלוונטיות במיוחד לחברה הישראלית הסובלת מחשיפה חוזרת ונשנית לטראומה המונית. 'משחזור לזיכרון' שם לו למטרה לתמוך בטיפול בטראומה הנפשית בישראל, לקדם אותו ולהציג בפני הקורא הישראלי את מרבית הגישות העכשוויות לטיפול בטראומה. לקריאתכם זמין פרק נהדר מהספר – "מכאב בלתי נראה לחיים ששווה לחיות אותם; טיפול דיאלקטי־התנהגותי בתסמונת פוסט־טראומטית מורכבת" מאת יעל להב ויפעת כהן.
בפסיכובלוגיה - פרופ' עמיה ליבליך חוזרת למפגש עם ידידים כתובים ישנים - על 'הר אדוני' של ארי דה לוקה, והמגזין 'חיים אחרים'.
ומשולחנה של יו"רית חטיבת הפסיכולוגים במח"ר, עדכון חם ומפורט מהתקדמות בשיחות עם משרד האוצר, נראה שהדרך קשה, אך יש תקווה.
•
למה ירושלים תמיד שתים? / יהודה עמיחי
לָמָּה יְרוּשָלַיִם תָּמִיד שְתַּיִם, שֶל מַעְלָה וְשֶל מַטָּה
וַאֲנִי רוֹצֶה לִחְיוֹת בִּירוּשָלַיִם שֶל אֶמְצַע
בְּלִי לַחְבֹּט אֶת רֹאשִי לְמַעְלָה
וּבְלִי לִפְצוֹע אֶת רַגְלַי לְמַטָּה.
וְלָמָּה יְרוּשָלַיִם בְּלָשוֹן זוּגִית כְּמוֹ יָדַיִם וְרַגְלַיִם,
אֲנִי רוֹצֶה לִחְיוֹת רַק בִּירוּשָל אַחַת,
כִּי אֲנִי רַק אֲנִי אֶחָד וְלֹא אֲנַיִם