ואנחנו הנעולים בתוך קופסת האפשרויות הסגורות
עלון פסיכולוגיה עברית | 6/9/2015 | הרשמו כמנויים
סוגיית הפליטים תפסה את הכותרות בשבוע החולף. התדפקות הפליטים על דלתותיהן של ארצות המערב מחייבת מציאת פתרונות קונקרטיים למצב המורכב, אך גם מזמנת בחינה כנה של יחסנו לאחר, לזר. 'בחירת העורכת' לשבוע זה הוא מאמרה של דנה בלאנדר 'הזר שבתוכנו', העוסק בטענתה של ג'וליה קריסטבה לפיה היכולת שלנו לחיות עם אחרים, תלויה ביכולתנו לחיות עם הזרות שבנו. מהי אותה זרות מבפנים שממנה אנו פוחדים?
השיח החברתי המהדהד בשנים האחרונות בעניינם של ההומואים הדתיים, מתנהל בתווך שבין "טיפולי ההמרה" מצד אחד לבין מצעדי הגאווה מצד שני. דיון זה המשקף במידה רבה מאבק ערכי-תרבותי בין עמדות חברתיות שמרניות לבין אלו הליבראליות יותר, מתאפיין לעיתים בראייה חד ממדית החוטאת לטבעה המורכב של החוויה האנושית. במאמרו 'חיים עם זהות מפוצלת', מציג איל זק בעזרת שלושה נרטיבים שונים את פניה המגוונים של החוויה הסובייקטיבית אותה חווים הומואים-דתיים בכלל ואלו הנשואים לאישה בפרט, ועומד על נקודת המוצא הטיפולית המתאימה במפגש עם מטופלים אלה. מאמר חשוב ומחדש.
רות נצר בטקסט עשיר, ורב הקשרים על מהותה של הסליחה וה'סליחות' שמרחפות מעל הימים האלה - הסליחה כהשלמה והתפייסות עם קיומו של הצל-הרע הבלתי נמנע בנפשנו. רועי סמנה, רץ למרחקים ארוכים וכותב על התמסרות, אשליה ואמונה בטיפול. פרופ' עמיה ליבליך קוראת שוב את 'אל תיגע בזמיר' ומהרהרת בתעתועי הזיכרון. ד"ר רננה אלרן בשיר משלה - נושמת, מרגישה את הדם זורם בעורקים חלק כמו חמאה.
שבוע טוב ומלא סליחה