גליון דצמבר 2008
עלון פסיכולוגיה עברית | 1/12/2008 | הרשמו כמנויים
לחברי פסיכולוגיה עברית שלום,
שש שנים מלאו לפסיכולוגיה עברית. השנה החולפת היתה, ללא ספק, אחת השנים המכוננות והמאתגרות ביותר.
האינטרנט, על אף נוכחותה קרוב לשני עשורים בחיינו, עדיין צעירה, ומגלה את עצמה בכל פעם מחדש. האם זהו עולם חדש, אמצעי פרסום, מכשיר תקשורת או מחסן מידע ? במרחב אי הוודאות הזה "פסיכולוגיה עברית" מנסה לנווט. באמצעות חשיבה המלווה בספקות רבים, אך בצידה גם עשיה שיש בה בטחון(הסה), "פסיכולוגיה עברית" נעזרת ביתרונות רשת האינטרנט לקידום שימוש נבון ומועיל עבור הקהילה המקצועית
נאחל לכולנו עוד שנים רבות של עשייה משותפת, השתנות תמידית ובעיקר תמיכה וערבות הדדית.
בימים אלו "פסיכולוגיה עברית" מתחדשת ומשיקה מנשק משתמש (User Interface) חדש. בנוסף לאפשרות הגלישה המסורתית, מציע המנשק החדש גם אפשרות לניווט אסוציאטיבי על ידי שימוש בתגיות נושא. מכל פריט מידע ניתן להגיע לפריטי מידע נוספים שיש ביניהם נושא משותף. במילים אחרות, כל תגית נושא מאגדת אליה את כל פריטי המידע הרלוונטיים לנושא. לדוגמא: תגית "אבחון והערכה" מאגדת את המאמרים העוסקים בנושא, קבוצות דיון רלוונטיות, קישורים וכן ימי עיון וכנסים עם זיקה לנושא האבחון והערכה.
לכל תגית נושא יש דף שער הניתן לעריכה על ידי כל אחד מחברי הקהילה (חברים בעלי הרשאה מקצועית באתר), הנכם מוזמנים לעטר את דפי השער.
כניסה לאתר החדש: http://www.hebpsy.net/temper_default.asp
בעמוד הבא ניתן למצוא את כל תגיות הנושא: http://www.hebpsy.net/temper_tagList.asp
האתר במנשק החדש נראה במיטבו באמצעות דפדפן אקספלורר 7 ומעלה (או מקביליו). בעלי דפדפנים בגרסאות מוקדמות יכולים למצוא הוראות התקנה בעברית לאקספלורר 7 באתר בזק בינלאומי: http://www.bezeqint.net...c=0102070303
האתר במנשק הקודם ימשיך לפעול כסדרו במקביל לאתר המחודש (התכנים זהים בשניהם) כדי להקל את תהליך ההסתגלות.
תודה לכל מי שסייעו בשנה האחרונה והביאו להשקתו של האתר המחודש.
מערכת פסיכולוגיה עברית
לפניכם מקבץ מאמרים חדשים שהובאו לפרסום באתר:
פסיכולוגים ורבנים - "וילכו שניהם יחדיו" (בראשית,כב,ו) או "היפרד נא מעלי" (בראשית, יג, ט)? / שניאור הופמן
המאמר הקצר הזה דן ביחסים הבעייתיים בין פסיכולוגים לבין רבנים ומציג הצעה לשיפור המצב.
http://www.hebpsy.net/temper_articles.asp?t=0&id=1888
טיפול במוסיקה ועבודה עם קבוצות בטיפול במוסיקה / ורד שמחון
מאמר זה מציג סקירה קצרה על הטיפול במוסיקה והרציונל של השימוש במוסיקה בטיפול, וכן מנסה לבדוק את הייחודיות והערך המוסף שלו, בהדגש של עבודה מוסיקאלית בקבוצות. המוסיקה משמשת כמרחב בטוח יותר בעבודה עם ילדים ועוזרת בהבנת התהליך הקבוצתי והביטוי האינדיווידואלי, ויכולה לשמש כאמצעי גם בקבוצות הפועלות לפי דיסציפלינות אחרות.
http://www.hebpsy.net/t...&id=1898
ספריהם של ילדי המהגרים על אמותיהם שבורות-הזהות - "קול צעדינו" מאת רונית מטלון ו"יד ענוגה" מאת יגאל סרנה / שגית סלע
המאמר מתייחס לשני ספרים שראו אור לאחרונה - "קול צעדינו" מאת רונית מטלון ו"יד ענוגה" מאת יגאל סרנה - בהם מציגים המחברים את סיפור חייהן של אמותיהם. המאמר מציג ניתוח ספרותי ופסיכולוגי השוואתי של שני הספרים.
http://www.hebpsy.net/t...&id=1899
דילמות וקונפליקטים הלכתיים ומוסריים בהם נתקלים פסיכולוגים דתיים / שניאור הופמן
מאמר קצר זה מביא מספר דוגמאות לדילמות וקונפליקטים הלכתיים ומוסריים, שבהם נתקלים פסיכולוגים דתיים במהלך עבודתם, לצד חוות דעות של רבנים מכובדים שהתבקשו לספק פסק הלכתי ביחס לדילמות מקצועיות שכאלו.
http://www.hebpsy.net/t...&id=1896
FAMILY THERAPY CASEBOOK: Listening to Illness/Non-Illness motifs: A case of Fibromyalgia / Shaul Navon
The model is based on four theoretical concepts: Duality, Contradiction, complementarity and Unity. This article presents the responses of a patient to therapeutic interventions utilizing Differentiation/Integration Work to draw the distinction between Illness and Non-Illness in the psychotherapeutic themes and attitudes of the physically ill &/or disabled. The patient is stimulated to learn the language of change and how to overcome stuck situations. The model suggests a new clinical mode of treatment in which the physically ill is helped to cope with actual motifs and thoughts related to Non-Illness.