ראיון אישי עם פרופ' גבי שפלר
ארנון רולניק | 9/8/2014 | הרשמו כמנויים
הראיון הפעם הוא עם פרופ' גבי שפלר פסיכולוג קליני מדריך ופסיכואנליטיקאי, ראש המגמה הקלינית באוניברסיטה העברית, והפסיכולוג הראשי של בית החולים "הרצוג עזרת נשים" בירושלים
חשבתי שאשוחח עם גבי שפלר על פסיכואנליזה גם בהקשרים עכשוים: רציתי לפתוח עם השאלה ששאלו פרויד ואיינשטיין במאה הקודמת "האם יש דרך לשחרר את בני האדם מפורענות מלחמה?"
לא נעלמה מעיני עבודתו בתחום האתיקה ותכננתי לשאול קצת גם אל אתיקה של מלחמה. למצער חשבתי שנשוחח קצת על זה ועל הספרים שהיה מעורב בכתיבתם בתחום זה.
שיערתי שתהיה לנו הזדמנות להתווכח על גישות קוגניטיביות התנהגותיות. ואולי אפילו נסכים לאלמנטים דומים בין השיטות על פי ההגדרה הרחבה של שדלר על מהו טיפול פסיכודינמי
רציתי לשמוע על עבודתו בתחום טיפול דינמי קצר מועד, ולאור סדרת הרצאות שנתתי על "התערבויות אקטיביות במסגרת דינמית" חשבתי שנשיר שיר הלל למטפל הפעיל והאקטיבי.
להפתעתי הנעימה מצאנו את עצמנו בראיון שונה: בו שחזר גבי נקודות תפנית בדרכו המקצועית והאישית.
תוכלו לשמוע בראיון על בית הוריו של שפלר כמו גם על אהבתו למוזיקה. נוכל לשמוע "למי צלצלו הפעמונים" ועל העניין שיש לו בהפעלת הפעמונים בימקא ירושלים.
בהסתכלות רטרוספקטיבית מעניינת. מתאר גבי גם את המקריות במסלול חייו המקצועים יחד עם ההבנה כי יש מכנה משותף לתחומים המגוונים בהם הוא עוסק.