ד"ר רוני סולן ושולה מודן
להיפרד בשלום
תהליכי פרידה מכוננים מילדות ולאורך החיים
מודן
פרידה היא תמיד מורכבת, במוכר יש ודאות וביטחון ואילו בחדש זה שמופיע אחרי הפרידה הוא זר ולא ידוע.
דמיינו עצמכם ביום הראשון בעבודה חדשה או את ילדכם כשהוא פוגש לראשונה את הבייביסיטר שלו, הורות היא המפגש עם הילד אשר בתוכנו וגם עם הילד שלנו פגישה עם אבני הדרך החיוביות מילדותנו וגם הקשיים שהיו לנו כילדים ומופיעים בעת גידול ילדינו שלנו.
רוני סולן פסיכואנליטיקאית, פסיכולוגית קלינית ומומחית לגיל הרך, חברה לשולה מודן פסיכותרפיסטית אף היא ועורכת הסדרה הפסיכולוגית פסיכה, לבדיקה מעמיקה של כל ההתקשרויות והפרידות הנחוות בילדות, אלו המכוננות ואלו המעוררות אי נחת וחרדה ונשמרות בתוכנו כעקבות זיכרון, מהדהדות כל פעם מחדש ומשאירות את חותמן גם בהווה, הפרידות שלכאורה שגרתיות שאנו פוגשים בהם מרגע היוולדו (הלידה עצמה היא פרידה לתינוק מרחם אמו, המעבר מזרועות האם או האב לעריסה, ההשכבה לישון כל פעם מחדש הפרידה מהמוצץ, מהחיתול, מהורינו בגן ורבים אחרים) פרידות אלו ממשיכות לבצבץ בחיינו כבוגרים:
מכל פרידה יכולים לצמוח קשיים או רגעים מכוננים, המשפיעים עלינו בחיינו כבוגרים.
עיבוד הפרידה הוא תהליך של פרידה והתפתחות, שבו אנו משחררים ונפרדים מחפץ או מאדם, בידיעה שייצוגו שמור בתוכנו. ככל שאנחנו יכולים למצוא את המוכר לנו בתוך החדש, כך יש לנו יכולת טובה יותר לנהל את הפרידות שלנו.
להיפרד בשלום זורק אלומת אור על החששות מפרידה שכולנו גוררים איתנו, במודע או שלא במודע, ומבלי דעת מעבירים אותם לילדינו. התבוננות היא חשובה ומהותית שכן פרידה והתחברות הן בסיס המוצא לתהליכים רבים בחיינו, שכבוגרים נמצא עצמנו מתמודדים עימם.
ד"ר רוני סולן, פסיכואנלטיקאית, פסיכולוגית קלינית, מרצה מוערכת, מחברת הספר "חידת הילדות" (מודן, 2007) ו-׳The Enigma of Childhood׳ (קארנק, 2016).
שולה מודן, פסיכותרפיסטית, מוכרת מספריה הרבים, בהם 'ליאור בכה כשאמא הלכה', 'איפה גברת זרת', 'בישולה' והרומן 'מסיבה לילדות טובות’.
לפניכם פרק מתוך הספר באדיבות המחבר וההוצאה לאור: