המחלוקת על השימוש הנרחב בריטלין נמשכת
שפיות זמנית | 8/2/2012 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
אלן סרוף, פרופסור נודע לפסיכולוגיה של הילד במכון להתפתחות הילד באוניברסיטת מינסוטה שבארצות הברית, פרסם לאחרונה מאמר דעה נוקב בניו יורק טיימס, שבו הסתייג מהתפוצה הרחבה של מתן ריטלין לילדים בארצות הברית ובכלל. המאמר נכתב בעקבות הודעת מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) על תלונות של הורים על מחסור בתרופה.
לפי סרוף, העלייה הדרמטית בצריכת תרופות לטיפול בהפרעת קשב אינה מידתית ביחס לחוסר היעילות של תרופות אלה לטווח הארוך בשינוי התנהגות ובשיפור הישגים אקדמיים וחברתיים. לדבריו, התרופות אמנם הוכחו כיעילות לטווח הקצר בשיפור המיקוד בעת ביצוע משימות משעממות וחזרתיות, אך ילדים בעלי הפרעות ויסות וקשיי קשב והתנהגות זקוקים להתערבות רחבה יותר מאשר טיפול תרופתי על מנת לטפל בשורש הבעיה. לטענתו המכון הלאומי לבריאות הנפש בארצות הברית טועה בדגש שהוא שם על תמיכה במחקרים על המרכיבים הפיזיולוגיים והמולדים של ה-ADD על חשבון מחקרים שבוחנים את השפעת הסביבה.
סרוף מזהיר שהשימוש הנרחב בתרופות אצל ילדים מזין אצלם את האשליה כי קשיי החיים יכולים להיפתר בהינף יד, וכי התפיסה (השגויה לדעתו) של ADD כתוצר של פגם מוחי מובילה לתחושה פגימות אצל הילדים. לדבריו, המחסור בריטלין יימשך כל עוד החברה תמשיך לעודד שימוש בתרופות כבפתרון קסם.