מחקר: מגפת הקורונה הביאה לפגיעה המשמעותית ביותר בבריאותן הנפשית של נשים בגיל העמידה
שפיות זמנית | 2/8/2021 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
מגפת הקורונה מלווה אותנו כבר חודשים ארוכים. לתקופה קצרה נראה היה כי זו נחלת העבר, והנה - היא שבה לחיינו. לא מעט מחקרים עסקו בהשפעותיה הרבות של מגפת הקורונה, באופן ספציפי על תחום בריאות הנפש. ידוע כי הקורונה הובילה לעלייה משמעותית בהפרעות הנפשיות. המחקר מראה כי מדובר במגפה נפשית של ממש: עלייה דרמטית נמצאה באחוזי החרדה, הדיכאון, שימוש בחומרים ואובדנות. עם זאת, לא ברור עדיין מי הם אותם אנשים שהיו הפגיעים ביותר להשפעות המגפה, ואיך היא השפיעה על נכונותם לפנות לטיפול נפשי.
מחקר סקר חדש שנעשה על ידי חוקרים מאוניברסיטת מישיגן בארה"ב, ופורסם ב- Journal of General Internal Medicine, שופך אור על שאלות אלה. במחקר השתתפו גברים ונשים אמריקאים בגילאים 50-80, אשר התבקשו לדרג את מצבם הנפשי לפני ואחרי המגפה. לא מפתיע לשמוע כי 20% מהשתתפים דיווחו על החמרה במצב הנפשי, בדיכאון ובשינה בעקבות המגפה, ו- 30% דיווחו על החמרה בחרדה. מפתיע יותר לגלות מי היו אותם נבדקים: נשים, אנשים בגיל העמידה ובעלי השכלה גבוהה - אלה נמצאו כבעלי הסיכוי הגבוה ביותר לחוות החמרה בבריאותם הנפשית בעקבות מגפת הקורונה.
בנוסף לכך, המחקר בחן שינויי התנהגות הקשורים בבריאות הנפש בעקבות המגפה ובחיפוש אחר טיפול נפשי. 30% מהנבדקים דיווחו על שינוי באורח החיים שלהם לצורך התמודדות עם בריאותם הנפשית. בנוסף, נמצאה עלייה בחיפוש אחר טיפול נפשי ובשימוש בתרופות נוגדות חרדה ודיכאון. לא תופתעו לשמוע ששינויים אלה נמצאו יותר בקרב נשים מאשר בקרב גברים.