ממצאים חדשים מארה"ב: מגפת הקורונה גובה מחיר נפשי מילדים ומתבגרים
שפיות זמנית | 15/11/2020 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
רשת CBS האמריקאית: בין אמצע מרץ ועד אוקטובר 2020 הפרופורציה של ביקורים של ילדים ונוער בחדרי מיון בשל סוגיות שקשורות לבריאות הנפש, ביחס לביקורים שקשורים לתחומי בריאות אחרים, עלתה באופן דרמטי ביחס לאותה התקופה בשנת 2019, כך לפי דוח שפרסמו המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) ביום חמישי האחרון. החוקרים של ה-CDC מצאו שבין מרץ לאוקטובר, הפרופורציה של ביקורי ילדים בין הגילאים 5-11 בשל בעיות שקשורות לבריאות הנפש עלתה ב-24% ביחס לשנה שעברה, ובקרב מתבגרים בגיל 12-17 היא עלתה ב-31%.
עוד כתבו החוקרים כי הממצאים הללו מספקים מידע ראשוני לגבי מצבם הנפשי של ילדים במהלך מגפת הקורונה, ולכן חשוב להמשיך לנטר את בריאות הנפש של ילדים במהלך המגפה. עוד הם הדגישו שיש לוודא שלכל ילד תהיה גישה לטיפול במהלך המשבר, וכן לשפר את אסטרטגיות ההתמודדות והחוסן של ילדים ומשפחות. בחדשות CBS רואיינה ד"ר קנדיס נורקוט, פסיכולוגית קלינית ופרופ' באוניברסיטת שיקגו, שאמרה שחוסר וודאות מתמשיך של המגפה מוביל לאתגרים משמעותיים בקרב מתבגרים. "הם מתקשים לראות את המשך הדרך ואת העולם שלאחר-המגפה, והם שואלים 'מה הטעם?'", היא אמרה. "מתבגרים גם לא מצטיינים בדחיית סיפוקים, אז אובדן של ציוני דרך כמו מסיבות סיום, מסיבות יום הולדת ואירועי ספורט נחווים עבורם באופן עמוק".
ואצלנו בישראל? חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות מנסה לקדם את מתווה "יוצאים מהריבוע", שמציע דרך אחרת לקיים את מערכת החינוך בימי קורונה, ומדגישים את המחיר הנפשי שמשלמים תלמידי ישראל במתווה הלימודים הנוכחי בזמן הקורונה.