אחת מ-40 הצעירים המבטיחים מתחת לגיל 40: יפית טדלה, פסיכולוגית קלינית
שפיות זמנית | 8/11/2020 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
צילום: אייל טואג, דה-מרקר
פסיכולוגיה עברית מתרגשת וגאה: מגזין דה-מרקר בחר בשבוע שעבר את 40 האנשים המבטיחים מישראל שגילם נמוך מ-40 במגוון תחומים: חוקרים, הייטקיסטים, לוחמים בקורונה, משרתי ציבור ומנהלים. אחת ממשרתות הציבור ברשימה היא יפית טדלה (36), פסיכולוגית קלינית שעובדת בקליניקה פרטית ובמחלקת ילדים ונוער בבי"ח גהה. במהלך תקופת הקורונה טדלה הקימה מערך התנדבותי של מטפלים להענקת תמיכה רגשית בשיחות קוליות או שיחות וידאו למבודדי קורונה דוברי אמהרית. כך נכתב עליה בדה-מרקר:
"פעילותה החברתית החלה ב־2012, במחאה נגד סירוב תושבי קריית מלאכי למכור דירות ליוצאי אתיופיה. אז הגיעה טדלה לישיבות הוועדות הממשלתיות כדי לקדם שינוי במדיניות ביחס לקהילה. בהמשך הקימה מאגר של מטפלים דוברי אמהרית ועם קולגות קבוצה התנדבותית של אנשי בריאות הנפש יוצאי אתיופיה, שפועלת להנגשת מידע והפחתת הסטיגמה על קשיים וטיפול נפשי.
טדלה היא בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה מהמרכז הבינתחומי, ותואר שני מאוניברסיטת תל אביב. את ההשראה לבחירתה המקצועית קיבלה לדבריה מסבתה המיילדת, שעסקה בתחום הטיפולי. במהלך לימודיה, כפעילות התנדבותית, לימדה בני נוער בתוכנית מצוינות, וגם ליוותה נערים ונערות שהידרדרו לרחוב ולזנות במסגרת עמותת עלם. ההבדל הקיצוני בין שתי הקבוצות הוביל אותה להתמקד בבני נוער גם בעבודתה המקצועית. בתום הלימודים התמחתה במרכז לבריאות הנפש גהה, בעבודה עם ילדים ובני נוער. במקביל עבדה גם כפסיכולוגית בגן תקשורת של עמותת אלו"ט, המיועד לילדים המאובחנים עם אוטיזם.
כיום, טדלה מחלקת את זמנה בין הקליניקה הפרטית שלה למרפאת ילדים ונוער בגהה. העבודה כפסיכולוגית במערכת הציבורית אינה ברורה מאליה, בשל שילוב של עומס עבודה גדול ותנאי שכר נמוכים, אבל היא מאמינה בחשיבותה. 'טיפול נפשי אינו מותרות ולא צריך להיות רק לאוכלוסייה שיכולה להגיע לזה בכוחות עצמה', היא אומרת".