רגע לפני הסגר: ארבעה פודקאסטים מומלצים בנושא בריאות הנפש
שפיות זמנית | 13/9/2020 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
הימים האלה חמים, קשים ומורטי עצבים. הנה משהו שיכול לעזור: הניו יורק טיימס ממליץ על ארבעה פודקאסטים שמציעים נקודות מבט שונות, מעניינות ולפעמים מרגשות על בריאות הנפש.
1. Mad Chat - הפודקאסט מבקש להתבונן על הייצוגים של שיגעון בתרבות שלנו. המנחה סנדי אלן (שמזדהה במגדר לא בינארי) מתבוננ/ת בייצוגים שונים של "neurodivergence" - כלומר בתפקודים מוחיים שונים ממה שהחברה מתייחסת אליו כאל "נורמלי" בטלוויזיה, בקולנוע ובתרבות בכלל. הפרקים עוסקים למשל בניתוח הבעת הרגש הגברית בפרקים של הסדרה המצוירת באטמן משנות התשעים, או בתחפושת של "המטופל הפסיכיאטרי שברח מהמחלקה" שמופיעות בכל חג ליל כל הקדושים.
2. Truth Be Told - בפודקאסט הזה העיתונאית טוניה מוסלי מעניקה ייעוץ שמתאים באופן ספציפי לאנשים שאינם לבנים, ומשיאה עצות בנוגע לאיך להיות עצמך "בעולם שלא תמיד רוצה שתהיה בו". היא עוסקת החל במתן הדרכה בהתמודדות עם בן משפחה שגורש ועד להתמודדות עם ההרגשה שאתה לא מספיק טוב.
3. Other People’s Problems - הפודקאסט מזכיר את התכנית הפופולארית של אסתר פרל, "Where Should We Begin", שבו פרל מציעה פגישה טיפולית אחת לזוגות. במקרה של התכנית הזו, המנחה הילארי מקברייד מציעה לכם להקשיב לטיפול אישי עם אנשים אמיתיים. זו הזדמנות אמיתית להיות זבוב על הקיר, ולשמוע את הגישה האמפתית, הסקרנית והרגישה שלה בשיחות שלה עם מטופלים שונים.
4. No Feeling Is Final - בפודקאסט הזה האמנית האוסטלרית הונור איסטלי מעבירה את החוויה האישית שלה בהתמודדות עם מחשבות אובדניות קשות. זה מעין ממואר בן שישה פרקים שמביא בצורה אפלה ומצחיקה בו זמנית את את סיפורה האישי, דרך קטעי יומן ואפילו הקלטות של התקפי פאניקה. איסטלי מתארת את התהליך הכאוטי של מציאת טיפול מתאים ואת המכשולים שאיתם אדם צריך להתמודד כדי להתגבר על השדים הפנימיים שלו.