סליחה סליחות, הזמן קצר ואין לי סיכוי
עלון פסיכולוגיה עברית | 6/10/2019 | הרשמו כמנויים
האפשרות לכרוע על חוף הסליחה היא ברכה, אך בקלות יכולה להפוך לעול טורדני. חטאנו, עווינו, פשענו. הרשימה ארוכה, לא נגמרת. כמה חשוב שנפשנו יכולה לעיתים לחוש חרטה, אבל כמה קשה לעכל חתיכות לא לעוסות של אשמה. לפעמים האפשרות לוותר על התיקון המושלם, היא התיקון המושלם. רגע, סליחה, המילה מושלם היא אם כל חטאת, התכוונו תיקון טוב דיו. מאחלים לכם עת סליחה מיטיבה, וצום משמעותי לצמים.
לנו אישית אין השבוע על מה להתנצל, כי טקסטים חדשים ונהדרים מחכים לכם גם הפעם:
הודעות ממומנות
הנחיית קבוצות גדולות - מנהיגות והנחייה מזווית חדשה להובלת שינויים במערכות מורכבות
בתכנית רכישת כלים להנחיית תהליכים מרובי משתתפים, וגם פריצות דרך ושינויים בעולם מורכב.
הלימודים בתל אביב החל מנובמבר
מספר המקומות מוגבל. לפרטים: 03.7407216 external@ariel.ac.il
קידום אישי למטפלים בפסיכולוגיה עברית
החברות באתר פסיכולוגיה עברית חופשית. ולכל איש ואשת מקצוע יש אתר מקצועי אישי ללא עלות.
מעוניינים בקבלת פניות והופעה בתחילת 'חברי הקהילה'? לרשותכם אפשרות קידום בעלות של 30ש"ח בלבד לחודש
יורי סלע ונעמי אורבך שבילי מציגים לנו מודל חדש לו נתנו את השם 'פסיכותרפיה של נוכחות וחיוניות'. המודל המתבסס על חשיבה אינטר-דיסציפלינרית הנשענת על זרמים דינאמיים והומניסטים בפסיכולוגיה המערבית, ועל יסודות מתוך ההגות הדאואיסטית והבודהיסטית. המאמר מפרט את מרכיביו השונים של מושג ה"נוכחות" ואת איכותו הגלובלית ומצביע עליו כמושג מפתח המסביר את יעילות הטיפול הפסיכותרפויטי בכלל, "מעבר" לדיסציפלינה או תיאוריה ספציפיים. בהמשך מוצג המושג "חיוניות" המקבל את השראתו מחשיבה דאואיסטית לגבי מושג ה"צ'י". לבסוף מוצגת בקצרה מטרת הטיפול ב'פסיכותרפיה של נוכחות וחיוניות': לקדם נוכחות מלאה וחיונית גדולה יותר של המטופל בחייו. הגוונים השונים בנוכחותו החיונית של המטפל - המתווכים בדיבור ובעשיה - מהווים בסיס לחיזוק וטיפוח של איכויות אלו.
ספרה האחרון של ד"ר דנה אמיר, 'קדיש על חשכה ועל אור' מורכב משלשה חלקים כאשר כל חלק הוא מעין מסה קצרה. הספר הוא ממואר אישי ואינטימי של אמיר על בית הוריה והוא מוקדש לאביה שנפטר לפני כשנה. שמו של הספר נושא את עבודת האבל שמבקשת להיעשות דרך הכתיבה, דרך הדיבור. הפרק 'הגוף כולו אוזן' המתאר חוויות ילדות של תרגול הקשבה ביערות הכרמל זמין לקריאתכם. בסקירה נוגעת ומעוררת לב ומחשבה, משתפת שירה פירר בחוויית הקריאה הנרגשת שלה ובמחשבות ואסוציאציות אישיות שעלו לה בעקבות קריאת הספר.
ובפסיכובלוגיה -
גיא פרל חוזר אלינו עם קריאה שירית נהדרת בספרה של מיכל מוגרבי ' דוֹּ', ששירים רבים בו דמו בעינייו לסולמות ששלביהם קורסים תחת רגלי הניצב עליהם.
במדור 'קריאה מודרכת' - שחר תבור, פסיכולוג בהתמחות קלינית ממליץ לנו על ספר שהשפיע עליו rationality: from AI to Zombies, מאת אליעזר יודקובסקי חוקר בינה מלאכותית, סופר והוגה דעות יהודי אמריקאי. הספר עוסק בהטיות חשיבה, חשיבה ראציונלית וביכולת להגיע למסקנות נכונות ככל האפשר על סמך מידע חלקי. תסמכו על המלצתו של שחר, אבל האם זו החלטה ראציונלאלית?
בבלוג של ירדן מנדלסון, יו"ר חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות, סיכום שנה ומחשבות על השנה החדשה - סיכום אישי ובלתי אמצעי של מה שעובר על מי שהפכה מפעילה קטנה למובילת מאבק, על שחיקה ועל התנעה מחדש.
רות נצר בשירים ליום הכיפורים, שלכבודו אנחנו מבקשים גם להזכר בטור המרתק של רועי סמנה – 'סליחה בבקשה – כמה היבטים של הסליחה והמחילה' ובמאמר של טלי אהרני – 'מהישרדות לאנרגיית חיים: תהליך הסליחה על בסיס משנתה של וירג'יניה סאטיר'.
•
"בחודש אלול האוגוסט מושך
מתעקש להטביע בלבול מזדקף
זמן-ים אחרון, מכנס קצר ודי
אלול מכחכח צופה על מח אשמאי
סליחה סליחות
סליחה סליחות
תמיד הפחדתן אותי
סליחה סליחות
הזמן קצר ואין לי סיכוי
אם הייתן מסתכלות הייתן רואות
חזה מוכה בלהט אם רק הייתן מקשיבות
טריקות אגרוף מבוייש
מיצוי מ-א׳ עד ת׳
התעכבות קטנה על חטאים ברצון ובדעת
סליחה סליחות
סליחה סליחות
תמיד הפחדתן אותי
סליחה סליחות
הזמן קצר ואין לי סיכוי
סליחה סליחות
סליחה סליחות
תמיד הפחדתן אותי
סליחה סליחות
אני רחוקה לדרוש תשובה
כשאני מעצמי לא ביקשתי סליחה".
(אלול, אביגיל קובארי)