על אלה אני בוכיה
עלון פסיכולוגיה עברית | 11/8/2019 | הרשמו כמנויים
היום, היום הראשון של חג הקורבן, חל גם תשעה באב, בו מציינים את 'חורבן הבית'. מגילת איכה היא מגילת עדות לשבר לכאב ולטראומה. היא נעה בין פירוט הזוועה החיצונית לבין תאור נימי הנימים של הנפש הדואבת נוכח האסון. אפשר לתהות על החזרה הקבועה הזו לטקסט החורבן, אבל אולי כמו בחדר הטיפולים ממש, האפשרות להכיר בטראומה בלי לטשטש אותה, לספר לאחר על הרמוס והקרוע, היא זו שמאפשרת את התקווה להתפתחות ובנייה?
טקסטים רבים ומעניינים מחכים לכם השבוע באתרנו:
הודעות ממומנות
איך למשוך יותר מטופלים פרטיים ולמלא את היומן?
תכנית ליווי והדרכה בשיווק מעשי למטפלים בדיוק כמוך, שתתן לך כלים שיאפשרו לך לקדם את הקליניקה שלך ולעזור ליותר מטופלים, בקבוצה תומכת של מטפלים בלבד ובליווי מקצועי צמוד, צעד אחר צעד.
לפרטים על הנחת ההרשמה המוקדמת לחצו כאן
כנס פוסט טראומה ופסיכוזה מבט מחודש על תגובות לטראומת קיצון | 10-11 בספטמבר
בכנס נעסוק בטראומות קיצון, בנקודות ההשקה שלהן לפסיכוזה ובהשלכותיהן מרחיקות הלכת על נפש האדם.
מארגנים :ד"ר יוחאי עתריה, פרופ' מולי להד, ד"ר עומר הורוביץ'
מרכז משאבים, קריית שמונה, המכללה האקדמית תל-חי
CBT - בית החולים הדסה עין-כרם
תכנית הכשרה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי המאפשרת רכישת מיומנויות מעשיות במרפאה הפסיכיאטרית בביה"ח.
בשנה"ל הקרובה יפתח לראשונה מסלול הכשרה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי בילדים ונוער
השמירה על סודות בתוך המשפחה ובכלל, כמו גם גילויים וחשיפתם של סודות, יש בהם כדי להביא לבקעים במרקם היחסים בין בני אדם ולטלטלה במערך הנפשי של הנפשות הפועלות. מאמרו של ד"ר יצחק הררי עוסק בכמה מההיבטים הנפשיים של סודות, ובפרט של סודות בתוך המשפחה, כפי שהם באים לידי ביטוי ביצירתו של חיים באר. באר מפליא להראות מנין נובע סוד, למה הוא גורם בעת שהוא נשמר ומה תוצאותיו ברגע הגילוי.
רבות נכתב על חוסר ההתאמה בין שיטות הטיפול הפסיכולוגי שנולדו במערב לערכים ולקודים החברתיים הנהוגים בחברות קולקטיביות מסורתית, ואפשר להניח שגורם זה משפיע על שיעור הפנייה לטיפול פסיכולוגי בקרב חברות אלה. מאמרו של ד"ר בדיע אלקשאעלה דן בחסמים המקשים על בני ובנות החברה הבדואית בנגב לפנות לטיפול פסיכולוגי, ומתבסס על מחקר שעסק בנושא. בפרט נידונות השפעותיהן של תפיסות תרבותיות רווחות כלפי פסיכולוגים וטיפול פסיכולוגי, והשפעותיהן של אמונות דתיות ומסורתיות על הבחירה בין טיפול פסיכולוגי מקצועי לטיפול מסורתי, המתבסס על אמונות הקשורות לדת האסלאם ולאמונה בכישוף.
ובפסיכובלוגיה
ברוח צו השעה של חודש אב - 'ממעטין בשמחה' ד"ר מרים אבנרי כהן כותבת על שני מצבי תודעה: אי היכולת להתמלא ואי היכולת להתרוקן, כשני מקורות העלולים לעורר רגש בלתי נעים ואף תחושת סבל קיומית.
כשהתינוקת שלה ישנה בחדר השני כותבת ד"ר ליאור גרנות בדרכה הלירית והנוגעת על הורות, נפרדות ואֵם-תינוק.
רות נצר מכניסה אותנו לעולמו של הסרט 'הצלילה' ( 2018 יונה רוזנקיאר ) העוסק בהלם קרב.
במדור כתיבה יוצרת, תמי קויפמן בשלושה שירים מעוררי מחשבה על שהתרחש בחדר המלון באיה נאפה.
משולחנה של יו"רית חטיבת הפסיכולוגים במח"ר - פוסט ובו פירוט של הפעילות סביב התיקון לחוק החינוך המיוחד. ופוסט נוסף שיוצא מהלב ובו ירדן מנדלסון כותבת על תהליכים וחוסר סבלנות, על מה בין פסיכולוגים לעובדים, ועל הדרך הארוכה שלפנינו. (היא רוצה שתבואו להפגנות עם רעל בעיניים!)
פרופ' עמיה ליבליך כותבת על מפגש מרגש עם ילדה קטנה-גדולה בשכונת שפירא.
אחרי שביקרו במספר כנסים מקצועיים ברחבי העולם, ד"ר ארנון רולניק, נילי זוהר, ליאת נוימן ודרור גרוניך מבקשים לשתף בהתבוננותם המשתאה בהטרגוניות של הגישות הטיפוליות השונות. במילים אחרות – כבר לא קל לתייג מטפל לגישה זו או אחרת שכן הגישות לומדות האחת מרעותה ונהפכות ליותר אינטגרטיביות, והם הכינו לכם חידון, כדי שתבינו את זה בעצמכם.
בעקבות פרשת הזנחה התעמרות והתעללות על ידי סייעות גנים בפעוטות מבקשת נעמה בר שדה לתהות על חובותיהם של ההורים לילדיהם. טקסט קצר וחודר מתחת לעור.
•
"עַל-אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה,
עֵינִי עֵינִי יֹרְדָה מַּיִם
כִּי-רָחַק מִמֶּנִּי מְנַחֵם,
מֵשִׁיב נַפְשִׁי"
(מגילת איכה, א ט"ז)