וַאֲהוּבִי וַאֲנִי נֵלֵךְ כָּאן חֲבוּקִים וְנִרְצֶה לִהְיוֹת שְׁכוּחִים כְּמוֹתָם
עלון פסיכולוגיה עברית | 16/6/2019 | הרשמו כמנויים
רבבות רבבות צעדו ביום שישי במצעד הגאווה בתל אביב. שבוע קודם לכן, התקיים המצעד הירושלמי, קטן בהרבה, ועם אופי שונה, אבל משמעותי כל כך. מצעדים רבים נוספים נערכים השנה ברחבי הארץ. ריבוי האירועים ופרישתם מספר על תהליך מתמשך שעברה החברה הישראלית ועל התפתחות היכולת להכיר באחר, ועדיין - האפשרות לאהוב, בלא להיות מוקע אינה מובנת מאליה לרבים כל כך. בדרך המפתלת הזו של הקהילה הלהטבית, נראה שלנו, אנשי המקצוע, יש אחריות מתמשכת – לייצר מרחבים בטוחים בחדרי הטיפולים, אבל גם להגות ולכתוב ולהביע דעה מקצועית רלוונטית, מורכבת ובוטחת.
טקסטים כאלה בדיוק, וגם אחרים בנושאים מגוונים התפרסמו השבוע באתרנו:
הודעות ממומנות
נמשכת ההרשמה לשנה"ל תש"פ 2019-2020 ביחידה ללימודי המשך והשתלמויות, ביה"ס לע"ס, אוניברסיטת תל אביב
לימודי פסיכותרפיה, טיפול זוגי ומשפחתי, הכשרת מנחי קבוצות, אימון אישי, פוטותרפיה ועוד
לפרטים: swce@tauex.tau.ac.il | 03-6409559
נפתחת ההרשמה לשלושת תכניות המרכז הפסיכואנליטי הזוגי והמשפחתי:
סמינר קיץ - פסיכואנליזה בחיי היומיום, פסיכותרפיה פסיכואנליטית אישית זוגית ומשפחתית, פסיכואנליזה זוגית ומשפחתית.
מורים ומדריכים מהשורה הראשונה בעולם.
052-2631547, couples.psy@gmail.com
אנשי מקצוע מתחום המשפחה וההורות ומטפלים העובדים בקליניקה פרטית.
נפתחה ההרשמה לקורסי הכשרה בקונסטלציה משפחתית, סמסטר סתיו (אוקטובר 2019).
מטעם בית הספר "הורות כדרך חיים", בניהולה של יעל עיני ובשיתוף "דרך הקונסטלציה - בית הספר הישראלי לקונסטלציה מערכתית"
אתר מקצועי אישי בפסיכולוגיה עברית ואפשרות קידום למטפלים
אנו מזכירים - החברות בפסיכולוגיה עברית חופשית. ולכל איש ואשת מקצוע יש אתר מקצועי אישי ללא עלות.
מעוניינים בהגדלת החשיפה וקבלת פניות? לרשותכם אפשרות קידום בעלות של 30ש"ח בלבד לחודש
בשנים האחרונות מתחוללים שינויים רבים, מגוונים ומהירים במושגים של מגדר ומיניות. יום העיון 'ג'נדר בטרנס' שהתקיים בחודש מאי, נערך מתוך רצון להציג טעימות מן המתרחש בשדה הפסיכואנליטי אל מול אותם שינויים. מעיין אברהם חזרה משם עם סקירה עשירה ונרחבת של יום עיון זה, הכוללת תיאורים מפורטים ומרתקים של ההרצאות השונות שהתקיימו בו, לצד רשמים, תהיות והרהורים שמעלה הכותבת בעקבות העיסוק בנושא רגיש ומורכב זה.
לכבוד שבוע הספר וחודש הגאווה, אנחנו שמחים לארח במדור הספרים את הספר ''אֲנִי אַבָּא שלך' מאת עדי וולפסון. שירי הספר 'אֲנִי אַבָּא שלך' נכתבו בתקופה של בלבול וכאב גדול, שבאחד משיאיה גילה המשורר שמי שהוא התייחס אליו עד לאותו רגע כבתו הוא בעצם בנו, ובמילים אחרות: שיש לו בן טרנסג'נדר. ברור שזהו גילוי שאינו מתמצה ברגע אחד אלא הולך ומתגבש בתהליך מתמשך של הקשבה, הבנה, אהבה, ושל קרבה הולכת וגדלה בין אב לבנו.
אנחנו שמחים לכוון שוב את הזרקור למאמר שזכה בעבר להיות 'בחירת העורכת' ורלוונטי כל כך לימים אלה – מאמרו של ד"ר אילן טבק-אבירם 'הורות אחרת? על הדומה והשונה בהורות חד-מינית'.
"עבודה טיפולית רב־מקצועית מבוססת מנטליזציה – I: תאוריית מנטליזציה ומודל AMBIT1", מאת נעמה גרינולד, שמעונה גרודזין־קיסר, דורון היימן, סיגל פינגלרנט וחיים פליישמן. מאמר זה הוא ראשון מבין שלושה העוסקים בתאוריית מנטזליציה ובאחת הנגזרות העדכניות שלו – מודל AMBIT – כבסיס לעבודה טיפולית רב־מקצועית. ההכרה בחשיבות עבודה אינטגרטיבית הולכת וגוברת בשנים האחרונות בשדה הטיפולי. עם זאת למרבה הצער, מועטים ביותר מודלים לעבודה רב־מקצועית אינטגרטיבית.
בעקבות שינויים דמוגרפיים ואיום ביטחוני מתמשך התעצם במועצה אזורית 'שער הנגב' הצורך בעבודה רב־מקצועית ורב־מערכתית. הוקם פורום רב־מקצועי ובו אנשי טיפול, חינוך, רווחה וקהילה, ותאוריית מנטליזציה נבחרה כתשתית לשפה משותפת בין הפרופסיות.
אדם עדין נולד. עד כמה המציאות שהוא פוגש הולמת את עדינותו או הולמת בה? כך שואלת ד"ר מיכל ברנע-אסטרוג, חוקרת פסיכואנליזה ובודהיזם, בספרה "אנשים עדינים: התבוננות בודהיסטית ופסיכואנליטית בעדינות" שיצא בהוצאת רסלינג. בסקירה מעניינת שוטחת הפסיכולוגית יעל אוהד בלנק כמה מחשבות בלתי ממצות על הספר ועל ערב ההשקה שנערך לפני מספר חודשים לכבוד הוצאתו לאור.
ובפסיכובלוגיה
בסוף השבוע שעבר התפרסם ראיון עם פרופ' כריסטופר בולאס בליידי גלובס, ראיון בו התייחס בולאס למושג 'האנשים הנורמוטים' אותו הגה. בולאס מדבר על אותם אנשים המסרבים בכל תוקף להתבונן פנימה, לתוך עצמם, ובמקום זאת בוחרים בחיים המכוונים כלפי חוץ, חיים אשר כל כולם רצייה והתנהלות על פי נורמות ומוסכמות. לינק למאמר תוכלו למצוא ב'שפיות זמנית'. בימים אלה, בהם המושג 'נורמלי' מנוצל לרעה ונעשה נסיון להגדירו באופן פוגעני, זוהי תזכורת מרעננת שגם להיות נורמלי מדי זה לא נורמלי.
והפעם על 'שולחנה של יורית חטיבת הפסיכולוגים במחר', סוגיה מעניינת במיוחד – תהיתם פעם למה יש מיעוט פסיכולוגים מנהלים במערך בריאות הנפש? הידעתם? כבר שנים שמכרזים לניהול מרפאות בריאות הנפש ומחלקות פסיכיאטריות - מיועדים לפסיכיאטרים, פסיכולוגים ועו"סים. הידעתם2? ככל הנראה, יש בארץ בערך 5-6 מנהלים שהם פסיכולוגים ו-1-2 עו"סים - ועשרות פסיכיאטרים. רוצים לקרוא עוד – כנסו לבלוג!
רות נצר האזינה לקונצרטים בהם ככבו ארתה פרנקלין וצפור רבת יופי וכותבת על החוויה המרוממת, ופרופ' עמיה ליבליך גם היא הוגה בציפורים וכותבת על פרידות וסיומים.
•
המצעד / דניאל באומגרטן
כַּזַמָּר הַקוֹפֵץ אֶל קְהָלוֹ וְנִישָּׂא עַל יָדָיו
עוֹבֵר הַמִּצְעָד בּעִיר.
מָחָר מְהַגְּרִים כִּבְדֵי-רַגְלַיִם יְטַאטְאוּ אֶת הַשְּׁאֵרִיוֹת הַצִבְעוֹנִיוֹת
וַאֲחֵרִים יְלַקְטוּ מִפְּאַת-הַשָּׂדֶה אֶת הַבַּקְבּוּקִים הַמִּינֶרָלִיִים
וַאֲהוּבִי וַאֲנִי נֵלֵךְ כָּאן חֲבוּקִים
וְנִרְצֶה לִהְיוֹת שְׁכוּחִים כְּמוֹתָם.