את עונות השנה אני אוהבת, מפני האדם יראה
עלון פסיכולוגיה עברית | 17/3/2019 | הרשמו כמנויים
מי שיצא לאחרונה לטיול פריחה יודע שהטבע צוהל - אדום וצהוב וורוד וכתום, בכל מקום. וירוק וירוק וירוק, כמה ירוק הירוק הזה! ופתאום טיל מתפוצץ בשמי תל אביב. ודרך קבע אזעקות נשמעות ביישובי עוטף עזה. וחילופי דברים ברשתות החברתיות בין ראשי ממשלות לדוגמניות ומגישות טלוויזיה. אבל הירוק ירוק! וצהוב – זורח כל כך! והאדום – גורם ללב להחסיר פעימה, והורוד – איזו מתיקות! הטבע לא מתחשב ברוחות הנושבות בין אנשים, אלא רק בגשם ובשמש, ובמחזור הקבוע של הדברים. איזה מזל.
ובאתרנו השבוע, ממשיכה הפריחה שנמשכת כל עונות השנה - פרחי-טקסט יפים ומעניינים לקריאה מהנה:
הודעות ממומנות
ההחלה ההרשמה לשנה"ל תש"פ במרכז ויניקוט בישראל:
* ללימודים מתקדמים ברוח החשיבה הויניקוטיאנית
* לבי"ס לפסיכותרפיה למטפלים באמנויות
* נמשכת ההרשמה לתכנית 'מפת דרכים'
בואו להכיר אותנו! הנכם מוזמנים לערב הרצאות והיכרות עם תוכניות המרכז ב-26.3.19 - הכניסה חופשית.
דוקטורט בתחום פרשנות, פסיכואנליזה ותרבות, אוניברסיטת בר-אילן
התכנית מיועדת למטפלים בוגרי פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית או טיפול באמנויות, בעלי תואר שני עם תזה, המעוניינים בנקודת מבט פרשנית על הפסיכואנליזה.
משך התכנית חמש שנים. הקדימו את הרשמתכם!
ילדים מחוננים רבים סובלים מבדידות ומקשיים חברתיים, בין השאר בשל העדר התאמה של סביבת הלימודים לצורכיהם ובשל קושי למצוא שפה משותפת עם בני הגיל. במאמרו המעניין והנהיר מציג שימי גלעד את החשיבות של הערכת הרכיב הסביבתי ביצירת ושימור הקושי החברתי לפני תחילת הטיפול הפרטני בילדים אלה. בנוסף, מוצגים עקרונות מנחים לטיפול פרטני, ובצדם דגשים מעשיים שיכולים לסייע למטופל למצוא איזון מסתגל בין שמירה על הייחודיות האישית לבין התאמה לסביבה ולהגביר את תחושת השייכות החברתית שלו.
נטע עמית, מביאה לנו עוד ניתוח פסיכולוגי-תרבותי, היישר מהשטח, והפעם היא כותבת על יצירתה של היוצרת והמוזיקאית שני פלג, שתמה מרכזית בשיריה היא הקונפליקט התמידי בין העצמי הכוזב לעצמי האמיתי. במוזיקה שלה, נעה פלג בין הפחד ליפול לתהום, להשתגע ולאבד הכל, לבין הפחד להישאר תקועה במקום ולחיות חיים ריקניים ונטולי משמעות. התוצאה של כל אחת מהאופציות האלו היא מוות - פיזי או נפשי. כך למשל, בשיר "נחשים וסולמות" המרחב הפוטנציאלי שלה הולך ומצטמטצם, ובשיר "קו חמש לעננים", הפחד מתקיעות הופך עבורה לשאלה של חיים ומוות - ללהיות או לחדול.
וב'שפיות זמנית' אנחנו מארחים את איתי קנדר – ממובילי תחום חלופות האשפוז בישראל. בתחילת 2016 היו קיימים בישראל רק 3 שירותי סיוע חלופיים לאשפוז פסיכיאטרי. כיום, ב-2019 ישנן 11 חלופות - יותר מבכל מדינה אחרת בעולם(!) קנדר כותב על ההווה של תחום חלופות האשפוז ועל העתיד שכבר בפתח. מסקרן ומעורר תקווה.
בשבוע הבא פורים - מזמינים אתכם לשלוח אלינו טקסטים פסיכולוגיים שנוגעים לחג ההיפוכים, השגעון, התחפושות והעדלאידע בין ארור המן לברוך מרדכי.
פורים שמח ומבדח!
•
"לחיות כמו צמח הייתי רוצה,
כמו שעץ רק צומח והוגה,
להיות כל הזמן קשובה למזג-האוויר ולעונות השנה,
לאור ולחושך הגון,
לשמיים זרועי – כוכבים ולסהר,
לגשם, לרוח ולקרה,
לשלג ולכפור.
את עונות השנה אני אוהבת
מפני האדם יראה"
(אוה קילפי)