אינני בוכה אף פעם
עלון פסיכולוגיה עברית | 5/3/2017 | הרשמו כמנויים
בשבוע שעבר ציינו את יום המשפחה - לשעבר "יום האם". בעצם הגדרתו החדשה מראה לנו מועד זה את מקומו המתחדש של האב והגבר במשפחה, כמו גם את הציפייה להעמקת המודעות הרגשית-גברית וביטוייה.
השנים האחרונות רוויות בשאלות על הגבריות החדשה. בספרו החדש "הדרמה של הגבריות החדשה" כותב ד"ר גבריאל בוקובזה על דמות הגבר המודרני, הנדרש למלא את תפקידיו המסורתיים לצד שילוב מורכב בין רגישות וקשיחות. אורית מס-גולדמן כותבת על פסיכודרמה כשיטת עבודה פרטנית ומדגימה שני תיאורי מקרה של גברים, אשר מצליחים להגיע להתבוננות פנימית וחמלה עצמית באמצעות פעולה דרמטית ומשחקי תפקידים.
מיניות בריאה מהווה נדבך חשוב בחיי משפחה וזוגיות. ד"ר ניצה ירום כותבת על חשיבות ההתיידדות עם המיניות ועל הטבעיות שבה, אך מזהירה מפני אפשרות של ביטול האחר. לצערנו, לאחרונה הועלו חשדות של ניצול מיני בחסות חדר הטיפולים. הסתדרות הפסיכולוגים בישראל פרסמה גילוי דעתבנושא. אילת וידר-כהן ושחר אלתרמן, בתוכנית הרדיו של יעל דן, הוסיפו פרטים על מורכבות המקרה והזמינו נפגעות נוספות לפנות. בהקשר זה, חשוב להכיר טיפולים שמספקת מערכת הרווחה לנפגעי/ות תקיפה מינית, ושלא נזדקק.
"אמא אמרה לי: דני!
ילדי הוא גיבור ונבון
ילדי לא יבכה אף פעם
כפתי קטון
אינני בוכה אף פעם,
אינני תינוק בכיין
זה רק הדמעות, הדמעות הן בוכות
בוכות בעצמן"
(מתוך "דני גיבור", מרים ילן-שטקליס)