אם נפשי על צידה תשכב
עלון פסיכולוגיה עברית | 18/1/2015 | הרשמו כמנויים
עם שוך הסערה המזג-אווירית והמשך התחוללותן של שלל סערות שגרתיות - פוליטיות, מדיניות, ורגשיות, אתם מוזמנים לעיין בחומרים החדשים שראו השבוע אור באתרנו:
טיפול בשני תלמידים יחדיו במוסדות החינוך הוא דבר מקובל, אך מתברר על פי רוב כבלתי יעיל ואף טומן בחובו אתגרים מורכבים. מקרים רבים חשפו את הקשיים המאפיינים צורת טיפול זו ואת זרעי הכישלון הטמונים בה. במאמרה המעניין דנה אביגיל שרים-קליין בהבדלים בין טיפול בזוג לבין טיפול זוגי וטיפול קבוצתי, ועומדת על הבעייתיות הכרוכה בטיפול בזוג, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אתית. את דבריה היא ממשיגה ומדגימה באמצעות המונחים "אני אלסטי" ו"מרחב אלסטי".
גיא פרל קרא את רשימתו של גבריאל בוקובזה על הספר 'אלימות אילמת: גברים כקרבנות', המבקש להשמיע את קולם של גברים הנופלים קרבן לסוגים שונים של אלימות, ותוהה האם באמת קיימת סימטריה מגדרית בתחום האלימות במשפחה. הוא עושה זאת תוך ניסיון לרדת לדקויות המאפיינות את תופעת האלימות במשפחה תוך הבחנה בין 'אלימות זוגית מצבית' לבין 'טרור אינטימי' שיטתי. בטרור אינטימי שכזה עוסק ספרו של איש הטיפול האמריקאי לנדי בנקרופט'כשאבא פוגע באימא: איך לעזור לילדים שנחשפו להתעללות במשפחה'. הספר מנוסח כמדריך לאמהות שחוו מערכת יחסים מתעללת ונועד לסייע לנשים להגן על ילדיהן ולהעניק להם אהבה, תמיכה ומודלים חיוביים לחיקוי אפילו בעיצומה של ההתעללות. שני פרקים מן הספר זמינים לקריאתכם.
פרופ' עמיה ליבליך כותבת על רב מכר אמריקאי מאת אנטוני דואר 'כל האור שלא נראה' ותוהה אם לצד חופש הביטוי ישנו גם החופש להיעלב ולהיפגע.בפוסט נוסף שהתפרסם השבוע, קורא גיא פרל בספר שיריו של דניאל באומגרטן 'כתביתדות', המחפש אחר מהותו החמקמקה של 'האנושי'.ולכבוד יום הלשון העברית שחל השבוע, ריכזנו עבורכם ב'שפיות זמנית' כמה פנינים עבריות למילים לועזיות מן העגה הפסיכולוגית - הידעתם שאנורקסיה היא צימנות, אנטגוניזם נגדנות ואסוציאציה חופשית היא בעברית, סמיכות שממילא? נו מילא.
שבוע טוב שיהיה "אם נפשי על צדה תשכב
חפורה בתוך צער
ונרתעת מאלימות
שבאנשים, במכונות, ובנחשים,
ולא תשוט בחוץ בסתר הלילה
ולא תעוף עם רוח דרך עלים
קרועה מטקסי חג
בלי שביל אל קול חי.."
(מתוך: זלדה, השירים, הוצאת הקיבוץ המאוחד)