לפעמים עוול הוא פשוט עוול – כנסו כנסו ושתפו בכל הכח
ד"ר רפאל יונתן לאוס | 28/10/2018 | הרשמו כמנויים
מוזיקת רקע מומלצת: המשפט, משינה https://www.youtube.com...=Zp0c6A2_Bek]
פעילות ציבורית נתפסת לרוב כמנוגדת לזהות הטיפולית. גם החלק של הפעילות וגם החלק של הציבורית. פסיכולוגים אמורים להיות ספונים בין ארבעת קירות החדר שלהם, מכונסים בעולמם הפנימי, שומרים על חשאיות. מתבוננים באופן לא שיפוטי, משהים פעולה במציאות, רואים הכל בגוונים של אפור בלי שחור ובלי לבן בלי צודק ולא צודק. נרמז לי לא פעם ולא פעמיים שעיסוק פומבי בבריאות הנפש הציבורית לא בא לכולם טוב בעין. והנה היום נקרתה בפניי הזדמנות פז להזכיר את אחד הציטוטים האהובים עליי ביותר של סבא פרויד: "הערך המוסרי הבסיסי בעבודה פסיכואנליטית הוא האמת ושוב האמת וזה אמור להספיק לרוב האנשים. אומץ ואמת הם מה שלרוב הם חסרים" (Hale, 1971 p.171). אז כן לפעמים עוול הוא פשוט עוול ומולו חובה לפעול. והשהייה של פעולה והתבוננות לא שיפוטית הן לא עקרונות מקודשים או מאפיינים אישיותיים של מטפלים אלא טכניקות/עמדות שרלבנטיות לסיטואציה הטיפולית ולחקירה פנימית. טיפול מוצלח נועד לאפשר ראייה נכוחה ואמתית של המציאות וחופש פעולה בעולם שבחוץ. יש מעט מאוד דברים שאני גאה בהם ושלם איתם כמו השותפות שלי בפעילות של ארגון "בנפשנו" יחד עם חברים לדרך שגם הם מטפלים אקטיביים למען שירות ציבורי ראוי בבריאות הנפש.
ובאותה הנשימה אני מבקש מכל קוראי הבלוג לשתף את הפוסט של ארגון בנפשנו:
https://www.facebook.co...345777887770
בג"ץ מול משרד הבריאות - זו ההזדמנות האחרונה!
לפני כ-3 וחצי שנים הוגשה עתירה לבג"ץ בה נטען כי יישום הרפורמה בבריאות הנפש פוגעת במטופלים וגורעת מזכויותיהם.
כעת הגענו לישורת האחרונה. המדינה טוענת שכל מי שזקוק לטיפול - זכאי לטיפול. הם מנסים לשכנע את בית המשפט שלהגיע עם מצוקה נפשית ובלי אבחנה פסיכיאטרית שמצדיקה טיפול זה כמו למצוא חד קרן במשרד של ליצמן. לא יקרה.
אז מה אנחנו מבקשים?
אם נדחיתם מטיפול (פרטני או זוגי) בגלל היעדר אבחנה פסיכיאטרית, וטוב מכך - אם קיבלתם על כך הודעה בכתב - צרו איתנו קשר באופן מיידי. אם אתם מטפלים בשירות הציבורי ונתקלתם בסירוב לקבל לטיפול - פנו אלינו. אנו יודעים שאלו מקרים שקרו לא פעם ולא פעמיים, אבל זקוקים בדחיפות למי שיסכים לכתוב על כך לבית המשפט.
זה קריטי מאין כמוהו וזה קורה עכשיו. הפעם אל תסתפקו בלייק - שתפו בדפים האישיים, בקבוצות שאתם חברים בהם, ובוואטסאפ. זו הזדמנות נדירה לעשות שינוי.
אפשר לכתוב לנו בהודעה פרטית, או למייל - redmailreforma@gmail.com