הפרעות פסיכוסומטיות וביופידבק ראיון עם מארק שוורץ
ארנון רולניק | 14/8/2015 | הרשמו כמנויים
העיסוק בסימפטומים גופנים הנו לחם חוקם של פסיכולוגים מראשית ימי המקצוע, היה קסם גדול סביב המונח"פסיכוסומאטי" ובהנחה הרובצת לידו כאילו לכל סימפטום גופני יש סיבה נפשית. פרנץ אלכסנדר יחד עם עוד פסיכואנליטיקאים נטו להסביר בעיות רבות כמבוססות על הדחקה או על קושי עם דמות האם (אסטמה) או על כעס לא מעובד (יתר לחץ דם).
היום אנו זהירים יותר: האולקוס שהיה חביב עלינו במיוחד נגנב לנו כשהתבהר כי הוא מבוסס על חידק, וגם כאבי הראש כבר לא רק פסיכוגנים...עם זאת אל לנו לשפוך את התינוק עם מי האמבטיה: יזמנו לכן יום עיון במכללה האקדמית תל אביב שיתקיים ב 28 לאוגוסט 2015
בראיון עם ד"ר מארק שוורץ אנו מכסים עולם רחב של בעיות גופניות הוא קשור- לחץ (Stress-related Disorder ) ואין ספק שלפסיכולוגיה יש הרבה מה לתרום בתופעות כמו אסטמה, בבעיות שליטה בסוגרים, בלחץ דם, כאבי ראש, , אפילפסיה, תסמונת המעי העצבני, טיפול בכאבים בשרירי הלסת, בבעיות שיקום נוירומוסקולרי, וכאבים הקשרים בדלקת פרקים ושגרון (רשימה חלקית) . מה אם כן הדרך שבה נעבוד עם תופעות רפואיות שונות? מה הסטטוס של התערבויות שונות בפסיכותרפיה בתחום הפסיכולוגיה הרפואית, ההיפנוזה, הביופידבק ה EMDR וה CBT? מה עובד ומה לא עובד.