לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
 
מה הרווח הכלכלי מהשקעה בבריאות הנפש?

מה הרווח הכלכלי מהשקעה בבריאות הנפש?

שפיות זמנית | 25/12/2015 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

בימים שבהם הרפורמה בבריאות הנפש עולה שוב לכותרות ונשמעת ביקורת על הדומיננטיות שמקבלים כעת שיקולים כלכליים על חשבון שיקולים קליניים בהחלטות שמקבלות מרפאות לגבי הטיפולים הנערכים במסגרתן, התפרסם באטלנטיק מאמר שמציע נקודת מבט שונה על מקומם של השיקולים הכלכליים בבריאות הנפש. בניגוד למשוואה המוכרת לנו, בה המשמעות של חשיבה מנקודת מבט כלכלית היא קיצוץ בשירותי בריאות הנפש, עסק המאמר באופן שבו השקעה בבריאות הנפש מניבה רווח כלכלי משמעותי עבור החברה, ולא רק רווח נפשי עבור הפרט. המאמר הציג ממצאי מחקר שבדק איך הגדלת ההשקעה של מוסדות להשכלה גבוהה בשירותי בריאות נפש לתלמידיהם השפיעה על החברה, והראה שדווקא מנקודת מבט כלכלית ההשקעה בבריאות נפש משתלמת.
איך באה לידי ביטוי ההשפעה הכלכלית של הגדלת ההשקעה או הקיצוץ בשירותי בריאות הנפש? על-פי כתבה במגזין פורבס, הפרעות נפשיות חמורות שאינן מקבלות מענה טיפולי מתאים, עולות לכלכלה האמריקאית 193 ביליון דולר בשנה. מעבר לכך, מהוות הפרעות נפשיות את הגורם השכיח ביותר לנשירת סטודנטים מלימודיהם, הן גורם הסיכון המרכזי להיות חסר-בית, למחלות גופניות ולעבריינות. תגובות לממצאים אלה קוראות להשקיע בבריאות נפשית לפחות במידה בה משקיעים בבריאות גופנית, ולעודד תוכניות מניעה מוקדמת של הפרעות נפשיות ובניית חוסן.
נותר רק לקוות שגורמים בכלכלה הישראלית ובמשרד הבריאות יכירו גם הם בחשיבות ההשקעה בבריאות הנפש ובאופנים בהם ההשקעה הזו מתגמלת, גם אם בוחנים את תוצאותיה מנקודת מבט כלכלית בלבד.

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
יעל גלז לוי
יעל גלז לוי
פסיכולוגית
כפר סבא והסביבה
נורית סיון
נורית סיון
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
רחובות והסביבה, קרית גת והסביבה, בית שמש והסביבה
אורי איתן
אורי איתן
מוסמך (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
הדס תדהר הנד
הדס תדהר הנד
עובדת סוציאלית
מטפלת זוגית ומשפחתית
כפר סבא והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), נתניה והסביבה
ד"ר טל אלפי-יוגב
ד"ר טל אלפי-יוגב
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, פתח תקוה והסביבה, רמת גן והסביבה
הדר אופנהיימר גרוס
הדר אופנהיימר גרוס
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
כפר סבא והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)

עוד בבלוג של שפיות זמנית

אמנות ומציאות מתערבבות זו בזו. האם האמנות מחקה את המציאות או להפך? שתי נשים אמריקאיות מערערות את...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.