"מי גאון של אמא": סדרת כתבות על מחוננים
שפיות זמנית | 6/5/2015 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
לאחרונה שודרה במסגרת חדשות ערוץ 10 סדרה בת ארבעה חלקים בשם 'מי גאון של אמא', שעסקה בחוויה של ילדים ומבוגרים מחוננים. הפרק הראשון בסדרה של סמדר פלד עוסק בעיקר בתפיסת ההורים את מחוננות ילדיהם בארץ. הורים רבים מייחלים לכך שילדיהם יוכר כ"מחונן", הם כל כך משתוקקים לתואר המיוחד ולכן שולחים את ילדיהם למבחנים מיוחדים, כבר בגילאי הגן. כמובן שכשיש רצון עז כל כך, יש מי שמנסה לעזור להורים להשיג את התואר, בתמורה לכסף כמובן.
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1114318
הפרק השני עוסק בבדידותו הלכאוראית של הילד המחונן. (יש כמובן להרהר בתמונה המוצגת בפרק זה לפיה על המחונן נגזר להיות 'חנון').
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1114318&sid=126
בפרק השלישי של הסידרה מוצגים אנשים בוגרים שאותרו בילדותם כמחוננים, או מבוגרים שהחליטו מסיבות מגוונות להתקבל ל'מנזה', איגוד עולמי של בעלי IQהגבוה מ-132. (גם בפרק זה מוצגת המחוננות כמעין קללה, כתירוץ לכך שאדם בוגר לא בחר במקצוע בו יעסוק מתוך אהבה ובהתמדה, וגם על כך יש לתהות).
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1114740
החלק הרביעי והאחרון של הסידרה מוקדש לבני נוער שלא קיבלו את תווית המחוננות, אבל הם מגשימים את יכולותיהם, בין אם בספורט, בין אם בתחום המחשבים. יפה עשתה עורכת התכנית שהדגימה עד כמה תווית המחוננות אינה משחקת כל תפקיד כאשר מגיעה העת להוציא את הפוטנציאל מהכוח אל הפועל. עם זאת – גם ההנחה לפיה יש לבחור בין "להיות מחונן" (כאילו משרד החינוך הוא הסמכות היחידה לקביעת "מיהו מחונן"), לבין "להצליח בחיים ו/או מבחינה חברתית" היא בעייתית למדי.
http://news.nana10.co.i...leID=1114904
מאת ד"ר חנה דויד