בימינו, הניסיון להיות הורים טובים נתקל במורכבויות שלא היו קיימות בעבר: הפחתת השפעתה של המשפחה המורחבת, מגוון אפשרויות הבחירה שעומדות לפני המבוגר בחייו כיום ובמקביל היחלשותה של נורמה ברורה של "נכון" ו"לא נכון", מקשים על מציאת דרך מספקת. הספר מבקש לסייע בהבנת הפסיכולוגיה של ההורות ולהאיר מהדרכים האפשריות כיום למימוש האבהות והאמהות.
"הורות במחשבה שנייה" מכוון להורה הסקרן והמתעניין, הרוצה לחשוב על עצמו ולהרהר ביחסיו עם משפחתו. הורות היא הוויה שניתן לשפר ולטפח. הספר ממשיג ידע וניסיון ממפגשים עם משפחות רבות ומועלות בו מחשבות והצעות להורה המתלבט.
הספר נועד גם למי שמסייעים להורים: אנשי טיפול, חינוך ובריאות. הוא כולל סיפורי הורות ודוגמאות להתמודדויות עם מצבי חיים מגוונים, לצד תיאור ופירוט של מגוון סוגי ההתערבות הטיפולית האפשריים עם הורים, והסבר על משמעות הבחירה בכל סוג התערבות. מתוארים שלבי התפתחות בהורות וסגנונות הורות ונידון היחס למטפל גם כמעין דמות הורית במרחב הטיפולי.
לבסוף מוצג מודל טיפולי ייחודי – 'טיפול פסיכודינמי בהורות', טיפול רגשי ממוקד שנועד להורה החווה מגוון רגשות לא קלים או קונפליקטואליים לאורך זמן כלפי ילדיו או כלפי עצמו.