* גבר שמתאהב נואשות באשת חברו הקרוב שנפטר, עוד במהלך ימי השבעה
* אב שכמעט מגיע לתגרה עם בנו סביב השליטה על כורסת הטלוויזיה, וחש שאם על אשתו היה לבחור מי יחיה ומי ימות, היא היתה בוחרת בבנו על פניו
* מנהלת בכירה שלא מצליחה לאהוב את תינוקה, ובמקום זאת מוצפת בשנאה אליו וכלפי עצמה
* מהנדס שבטוח כי משפחת אשתו טומנת לו פח פעם אחר פעם במטרה לגרום לו לבגוד כדי לסיים את נישואיו
* עובדת סוציאלית שמוצאת עצמה מתקיפה קשות באופן מילולי את המטופלת שלה, שהינה בעצמה אישה מוכה
* אשת עסקים מצליחה, שלאחר שהיא קורעת את בעלה לגזרים במשפט גירושים מכוער ומפשיטה אותו מכל נכסיו וזכויותיו, סובלת מדיכאון קשה
* עורך דין רהוט שלא יכול לשמר קשר זוגי מעל תקופה של חודש-חודשיים, וכבר בפגישה הטיפולית הראשונה נכנס לעימות קשה עם המטפל
דמויות אלו ואחרות הגיעו לקליניקה של ד"ר עומר לנס בשאיפה למצוא מזור לסבלן. המחבר מתאר את הפגישות הטיפוליות עימן, תוך ניסיון לשרטט את הדרך להבנה הפסיכולוגית של הנפש האנושית על כל מורכבותה.
באמצעות תיאורי המקרה מסביר המחבר בשפה שווה לכל נפש, מושגים מרכזיים וסבוכים בתיאוריות הפסיכואנליטיות של זיגמונד פרויד, מלאני קליין ודונלד ויניקוט.
מושגים כגון חזרה כפייתית, נרקיסיזם, תסביך אדיפוס, אבל ומלנכוליה, השלכה, הזדהות השלכתית, העברה נגדית, קנאה וצרות עין, הנחשבים מושגי יסוד מורכבים ורבי פנים, מקבלים בספר תרגום ידידותי הן בהיבט התיאורטי והן בהמחשתם כפי שהם מופיעים בחיי גיבורי הספר.
ספר זה מציע הזדמנות לקורא, בין אם הוא אדם מן היישוב ובין אם הוא סטודנט או בעל מקצוע בתחום הטיפולי, להכיר ולהבין לעומק אבני יסוד בעולם הסבוך של הפסיכולוגיה האנושית.
בפרק 10 מתוארת מטופלת המגיעה לטיפול עם דיכאון לאחר לידה שאינו מאובחן. היא מתארת בצבעים עזים את תחושות השנאה, האשמה והקושי ליצור קשר כלפי תינוקה. המחבר מנסה להסביר את תופעת הדיכאון לאחר לידה ומקורותיה הנפשים, על רקע המשגותיו של ויניקוט בהתיחס ל"מחלה האמהית הנורמלית" והמאמר על "שנאה ביחסי העברה נגדית".