התראפיה במשחק בחול בגישה יונגיאנית מתבססת על שיטתה של דורה קאלף (1980). לפי קאלף, בחדר הטיפול מונחים על השולחן שני מגשים שצבעם הפנימי כחול: האחד מכיל חול יבש והשני חול לח, והמטופל משתמש באוסף מיניאטורות שעומד לרשותו לבניית עולמות שמשקפים מציאות פנימית וחיצונית בתוכם. התהליך היצירתי מתפרש באופן סימבולי לאור תורת הארכיטיפ של יונג ולפי שלבי התפתחות של אריך נוימן.
הטכניקה המוצעת כאן היא הוספת "המגש השלישי" לשני המגשים האחרים שבחדר. הוא נבדל מהם בכך שמידותיו מעט עמוקות יותר, הוא ריק מחול, מונח ישירות על הרצפה וצבעו טורקיז, בהיר יותר מהכחול שבמגשים האחרים. כמטפלת באומנות, העובדת במשחק בחול בשיטה היונגיאנית, אני מוצאת שצירופו של המגש השלישי מתאים במיוחד לעבודה טיפולית עם הגיל הרך והוא מרחיב את אפשרויות ההכלה הטיפוליות, הן מבחינה פיזית והן מבחינה סימבולית. באופן כזה מתאפשר שיחזור שלבי התפתחות ראשוניים.
המגש השלישי נותן מענה לילדים צעירים כאשר יש להם צורך לגעת בצבע הטורקיז. כשהם נכנסים לתוכו, הם יכולים להרגיש בגופם את מסגרת המגש התוחמת ולחוש שיחזור חוויה של מקום ראשוני תחושתי, אשר איתו הם מתמזגים והופכים להיות חלק ממנו. תהליך זה משול לסימביוזה או התמזגות כמו בשלב "האורובורי" הראשוני.