מקורות

איקון 1
מטרת המחקר הנוכחי הייתה ללמוד על החוויה הבית-ספרית של נוער גאה מתוך נקודת מבט סלוטוגנית המתמקדת בגורמים מקדמי בריאות. מחקר זה מתחקה אחר גורמי החוסן החיצוניים והפנימיים המסייעים לנוער גאה בפיתוח כישורי התמודדות עם בריונות הומופובית בבית-הספר. לשם כך הוצגה השאלה באילו אופנים מתמודד נוער גאה עם גילויי הומופוביה בבית-הספר תוך התייחסות ליחסי הגומלין עם קבוצת השווים. איסוף הנתונים התבצע באמצעות ראיונות עומק מובנים-למחצה עם עשרים תלמידים בטווח הגילאים 18-15, המגדירים עצמם כהומואים, כלסביות וכביסקסואלים. ממצאי המחקר מראים, כי סוכנויות הסיוע הקהילתיות מתפקדות כ"בלמי לחץ" בכך שהן מפחיתות את ההשפעות המזיקות של בריונות הומופובית על הרווחה הנפשית של הפרט ומפתחות מנגנוני התמודדות עם הומופוביה. הממצאים מדגישים את הצורך בהתערבות בית-ספרית ברמה השניונית אשר מטרתה לשפר את יחסי הגומלין הבין-אישיים בין נוער הטרוסקסואלי לבין נוער גאה ולטפח התנהגות פרו-חברתית. לשם צמצום תופעת הבריונות ההומופובית בבית-הספר. התערבות זו עשויה להועיל להתמודדותו של נוער גאה עם הסטיגמה המוּטבעת בו ולאפשר לשתי הקבוצות להתעמת עם דעות קדומות ולאתגר אותן.
 
עברית | 447 צפיות | פורסם ע"י אייל בן עמי | הוסף למועדפים
איקון 5
סקירת ספרות זו היא בבחינת ניסיון ראשון למפות את שדה המחקר הלהט"בי בתחום הייעוץ החינוכי בבית-הספר, כ- 100 מקורות מתוך כתבי עת אקדמיים שיפוטיים מבואף תפיסת תפקיד היועץ החינוכי בבית-הספר מצוייה במטוטלת שבין "היועץ החינוכי כסוכן בריאות הנפש בביה"ס" לבין "היועץ החינוכי כסוכן צדק חברתי" בקהילה הבית-ספרית ומחוצה לה. בתוך כך, איגוד יועצי בית הספר האמריקאי ASCA קורא ליועצים לתפוס תפקיד חברתי להיות מנהיגים, הווה אומר, לסנגר על קבוצות מוחלשות וסטיגמטיות כחלק מהמנדט והקוד האתי של מקצוע הייעוץ החינוכי בביה"ס. בעוד שבארה"ב מתעמקים אנשי האקדמיה ואנשי-השדה בייעוץ רב תרבותי במשמעותו הרחבה לרבות ביסוס ידע מחקרי בזיקה לעבודת היועץ בבית-הספר עם תלמידים להט"ב וכך גם הנושא הינו חלק בלתי-נפרד מהכשרתם ומהחיברות המקצועי של פרחי הייעוץ, בישראל, המצב שונה לחלוטין וסוגיות להט"ביות נחקרות ונלמדות במידה רבה מתוך פריזמה של קלינאים, אנשי טיפול: פסיכולוגים קליניים, עבודים סוציאלים קליניים ואינן מהוות כלל ועיקר חלק מהכשרתם ומתהליך הסוציאליזציה של פרחי הייעוץ או פרחי ההוראה. לחיוב אומר כי השתלמויות ייעודיות בעבודת היועצת החינוכית עם תלמידים להט"ב קורמות עור וגידים בחינוך העל-יסודי בעיר תל-אביב בזכות שיתוף פעולה פורה בין הפיקוח על הייעוץ בת"א והשירות הפסיכולוגי-ייעוצי, במשרד החינוך, לשפ"ח בעיריית תל-אביב-יפו - השירות הפסיכולוגי חינוכי על הרפרנטים האמונים על הנושא ובין גורמים אלה, לארגוני הקהילה הגאה: "חוש"ן" - חינוך ושינוי ו"איגי" - "ארגון הנוער הגאה" והמרכז העירוני לקהילה הגאה בגן מאיר, תל-אביב. ובכל זאת, אלה בבחינת "ניצנים" של עשייה מערכתית, מקצועית וחברתית. ריבוי הצרכים של התלמידים מקדימים בהרבה את המחקר והפרקטיקה הייעוצית באשר לסוגיות להט"ביות. אני תקווה כי המאגר - המתעדכן באופן שוטף, עשוי להוות תשתית תיאורטית מוצקה לסוללה של מחקרים ישראלים בכול הנמצא בזיקה לתפקיד ותפקוד היועצת ביחס לתלמידים להט"ב לצד מחקרים על נועצים להט"בים וכן בסיס למערך של השתלמויות המסנגרות הן על תלמידים להט"ב והן על הייעוץ החינוכי בבית-הספר כפרופסיה בפני עצמה: בסיס תיאורטי שיטתי וייחודי, עצמאות פרופסיונאלית ותרבות מקצועית. לידיעה, לעיון ובוודאי לפעולה.
 
אנגלית | 303 צפיות | פורסם ע"י אייל בן עמי | הוסף למועדפים
איקון 2
פציעה עצמית היא תופעה אנושית מורכבת ומטרידה. היא שויימה לראשונה כתופעה פסיכופתולוגית לפני פחות ממאה שנה. מאז, מעמיק העניין בתופעה ומתרבה המחקר והידע בתחום. אחת השאלות שממשיכות להטריד היא הקושי הרב בטיפול בפוצעים את עצמם והגעה להישגים טיפוליים מתמשכים. במאמר זה, באמצעות כלי ניתוח אינטרדיסיפלינריים, אציע הבנה חדשה לקשיים אלה. אבחן את תופעת הפציעה העצמית דרך מופעה בשפה, ובאמצעות אבחנותיו הקליניות של הבלשן רומאן יאקובסון בין אפזיות מטאפוריות למטונימיות, אטען כי הקהילייה הטיפולית והפוצעים את עצמם משתתפים בשני 'משחקי שפה'* שונים. בעוד את 'משחק השפה' הטיפולי מאפיינת דומיננטיות מטאפורית תוך תפיסה היררכית של היחס בין מטאפורה למטונימיה, את 'משחק השפה' של הפוצעים מאפיינת דומיננטיות מטונימית. בהמשך לכך אצביע על ההשתמעויות הקליניות הנובעות מהבנת שפת הפוצעים כמטונימית.
 
עברית | 667 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 6
לנוכח מציאות חייהם המורכבת של נערים הומואים רבים ולאור מקומם המרכזי של אמצעי התקשורת המסורתיים במציאות זו, זוכה המדיום האינטרנטי לתשומת לב רבה בשל חדשנותו ובשל הפוטנציאל המשחרר שבו. בין שלל היישומים המוצעים בו בולטים הפורומים באופיים החברתי ובהרגשת הסולידריות המאפיינת את הדינמיקה הפנימית בהם. מחקר זה מבקש לבחון את תפקידו של הפורום "גאווה צעירה", השייך לפורטל האינטרנט "תפוז אנשים", בהתמודדותם של נערים הומואים עם תהליך היציאה מהארון.
 
עברית | 588 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 2
הגליון עוסק הפעם בפסיכולוגיה חברתית-תעסוקתית-ארגונית. ייעוץ פסיכולוגי-תעסוקתי ארוך טווח כתהליך תומך ביישום שינוי תעסוקתי; תיאור של מאפיינים של ייעוץ קריירה קבוצתי - מסקנות מעבודה מעשית; אבחון פסיכולוגי ופסיכיאטרי בהערכת כשירות נהיגה במרב"ד; הפסיכולוגיה התעסוקתית "עולה על מדים"
 
עברית | 487 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 1
כתב העת בין המילים נוצר כמקום מפגש עבור מטפלים, מורים, בוגרים ותלמידים בתוכניות להכשרת מטפלים ביצירה ובהבעה, וכמרחב לדיאלוג עם העוסקים בתחום זה בארץ ובעולם.
 
עברית | 578 צפיות | פורסם ע"י קרן פז | הוסף למועדפים
איקון 2
הגליון מתמקד בפסיכולוגיה ומשפט: סטנדרטים לכתיבת חוות-דעת משפטית פסיכולוגית לבית המשפט; פסיכולוגיה משפטית בישראל סקירה ומבט לעתיד; כללים והנחיות לעד-מומחה העומד בחקירה נגדית בבית המשפט; טיפול כמסע בין שני קטבים: שאיפה לשינוי והכרה במגבלות; תהליך האבל הבין-דורי לחיפוש הקשר עם האם: אמהות ניצולות שואה ובנותיהן; על זוגיות וזיקה זולתעצמי - פסיכואנליזה של התהוות הדדית; כיצד לטפל בהורים שנוקטים ענישה פיזית כלפי ילדיהם?
 
עברית | 480 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 1
הפסיכואנליזה מסדה את הפרוצדורה הטיפולית. מפתיע אם כן, שנכתב כל כך מעט אודות המנגנון המשיג את האפקט הטיפולי. מידע רב הצטבר במהלך ה-30 ,40 השנים האחרונות ומאיר את טבע פעולתו של המוח האנושי. לעומת זאת קיים היסוס רב בישום מידע זה ביחס לתהליך הטיפולי. איני יכול להתעלם מן התחושה שהיסוס זה הנו הגורם לכך שהדיונים הרבים על פרטי הטכניקה האנליטית הותירו אותנו חלוקים. איך נתן להסכים על השאלה מתי ואם לעשות 'אינטרפרטציה עמוקה' , כאשר מושג זה אינו מוגדר כל צרכו ואנו לא יודעים בדיוק מהו המושג אינטרפרטציה ומהי השפעתו על המטופל ? תורגם על ידי עמי ברונסקי ומופיע באתרו.
 
עברית | 1196 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 1
תרגום הרצאתו של ד"ר ד. ויניקוט מתוך Through Pediatrics To Psychoanalysis מופיע באתר של הפסיכולוג עמי ברונסקי.
 
עברית | 1357 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 1
תגיות: כתבי עת
אתר של החברה לנוירו - פסיכואנליזה. מידע על הכנסים, הג'ורנאל המקצועי, תקצירי הרצאות, וגם הרצאות חופשיות להורדה. מומלץ לכל מי שמתעניין בחיבורים המחודשים בין פסיכולוגית המעמקים וחקר המוח.
 
אנגלית | 957 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 2
The child's active role in mother–child, father–child psychotherapy: A psychodynamic approach to the treatment of relational disturbances Authors: Harel, Judith; Kaplan, Hayuta; Avimeir-Patt, Raya; Ben-Aaron, Miriam. Source: Psychology and Psychotherapy: Theory, Research and Practice, Volume 79, Number 1, March 2006, pp. 23-36(14) Abstract: The short-term mother–child and father–child psychoanalytic psychotherapy assumes that children develop specific types of relationships with each parent, as well as with the parenting couple. The model integrates an intra-psychic, object-relational view with an interpersonal perspective to the treatment of relational disturbances in childhood. The same therapist meets with the mother–child, father–child dyads on a weekly basis, along with regular meetings with the parental dyad. The model focuses on the developmentally prelatency child's need for the active participation of both parents in the here-and-now shared experiences of the therapeutic process. The participants express, in interactions and in enactments, various contents and meanings of their specific patterns of relations. The therapist addresses the behaviours as well as the meanings of relations, thus promoting reflective understanding and experiential changes in self, other, and self-other relations. The child's active and different participation with each parent is the main change-promoting factor. The child uses mainly the medium of play to express his/her needs and to mobilize the therapist's help. The therapist's access to the different dyads is utilized to better understand the explicit and implicit relational themes. The therapist supports the co-construction of new and different behaviour patterns and the co-creation of additional meanings to representations. The setup fosters the child's active participation in each dyad's growth-promoting changes.
 
אנגלית | 1397 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 1
תגיות: כתבי עת
תיאוריות אישיות שונות כוללות התייחסות לקשר שבין תכונות אישיות ובחירת מקצוע. במחקר זה נבדקה רמת הסמכותנות של 40 שוטרי מג"ב, 40 חיילים בתחילת שירות הקבע שלהם, אנשי ביטחון בשדות תעופה וקבוצת ביקורת של סטודנטים, שעוסקים בעבודות אחרות, אשר מילאו שאלון דמגורפי וגרסה עברית של שאלון הסמכותנות הימנית המקוצר של אלטמייר, שהותאם לתרבות הישראלית. נמצא שרמת הסמכותנות של שוטרי מג"ב הייתה גבוהה במובהק מזו של יתר הקבוצות, ואילו אלו של חיילי הקבע ואנשי הביטחון לא נבדלו במובהק זו מזו, אך היו גבוהות במובהק מרמת הסמכותנות של נבדקי קבוצת הביקורת, שעסקו בעבודות אחרות בעת הלימודים. מבחן הסמכותנות המקוצר, הרואה אור לראשונה בעברית, נמצא בעל יכולת להבחין בין קבוצות הצפויות להיות נבדלות זו מזו במשתנה זה. המחקר ראה אור בגיליון דצמבר 2006 של כתב-העת The Journal of Social Psychology.
 
אנגלית | 469 צפיות | פורסם ע"י פרופ' גידי רובינשטיין | הוסף למועדפים