חוקרי האוטיזם לא נחים – דרכים חדשות למנוע אוטיזם
שפיות זמנית | 5/2/2013 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
בשנה האחרונה כתבנו לא פעם על אוטיזם, ונראה שהנושא נמצא בחזית במחקר, כמו גם בחזית העניין של הורים רבים. העליה הדרמטית באחוזי התחלואה (1 מ-150 בישראל, 1 מ-88 בארה"ב), והידע שהצטבר אודות אבחון לפני גיל שנה ואף ברחם, מעודדים תוכניות מחקר חדשניות דוגמת אלו עליהן מדווח בכתבה הזו ב"הארץ". המחקרים הנוכחיים מתבססים בחלקם הגדול על ההורמון אוקסיטוצין, שמחקרים מראים קשר בינו לבין משיכה מינית ויחסי קרבה.
"מחקרים בעבר כבר הראו כי רמות הורמון האוקסיטוצין בדם של ילדים אוטיסטים נמוכות יותר, לרבות מחקר שביצעו החוקרים בהדסה והמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית, שהתפרסם בשנת 2011 והדגים ירידה במרכיבים החיסוניים המפעילים את מערכת האוקסיטוצין. בחלק מהמחקרים נמצאו רמות אוקסיטוצין נמוכות ב-50% בקרב אוטיסטים לעומת אוכלוסייה בריאה.
"ההנחה הנבחנת עתה בהדסה גורסת כי אף על פי שאוטיזם מאובחן לרוב רק מגיל שנתיים-שלוש, ייתכן ששיבושים בפעילות האוקסיטוצין סביב ההיריון והלידה הם אחד הגורמים להתפרצות אוטיזם, הפרעה שהסיבות לה עדיין מוגדרות כחידה. קבוצות מחקר מצליחות כיום לזהות סימנים לאוטיזם כבר בגיל שנה ויש אף הטוענים לסימנים מקדימים לאוטיזם הניתנים לאיתור עוד קודם לכן ."