מנגנוני הגנה גבוהים יותר מקטינים את הפגיעה הנפשית כתוצאה מהמגפה
שפיות זמנית | 2/10/2020 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
מחקר חדש שנערך באיטליה בתקופת הסגר הראשון בעקבות הקורונה (בין ה-13 ל-18 במרץ 2020) מצא שככל שמנגנוני ההגנה של הנבדקים היו מסדר גבוה יותר, כך הם סבלו פחות מסימטפומים של עקה פוסט טראומתית, חרדה ודיכאון. בהתאם, מנגנוני הגנה פחות אדפטיביים הובילו למצוקה נפשית גבוהה יותר. בנוסף, החוקרים מצאו שנשים, יותר מגברים, וצעירים, יותר ממבוגרים, נטו לסבול יותר מסימפטומים של דיכאון, חרדה ופוסט-טראומה וממצוקה נפשית בכלל.
במסגרת המחקר, שממצאיו פורסמו בכתב העת המדעי "Frontiers in Psychiatry", החוקרים דגמו 5,683 נבדקים שהשיבו על שאלונים שונים למדידת הסימפטומים, המצוקה ודרכי ההתמודדות שלהם. אחד השאלונים היה The Defense Mechanisms Rating Scales-Self-Report-30 (DMRS-SR-30), שנועד למדוד את תפקודם של מנגנוני ההגנה. שאלון זה מחלק את מנגנוני ההגנה לשבע רמות, החל מהכי פחות אדפטיביים להכי אדפטיביים: מנגנוני הגנה שקשורים לפעולה, כמו למשל אקטינג אאוט או התנהגות פאסיבית-אגרסיבית - נחשבים להכי פחות יעילים, בעוד שמנגנוני הגנה כמו אלטרואיזם, ציפייה לעתיד, הומור, התבוננות עצמית, סובלימציה והדחקה - מוגדרים כהכי יעילים.
החוקרים הציעו כי מנגנוני הגנה אדפטיביים עשויים למתן את ההשפעות הנפשיות הקשות של מגפת הקורונה. הם המליצו למומחים לבריאות הנפש לבצע סקרינינג בנוגע לשימוש בהגנות לא-אדפטיביות, ולהציע למטופלים התערבויות בהתאם לכך.