האם תסמונת אספרגר היא כוח על?
שפיות זמנית | 6/10/2019 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
גרטה טונברי, האקטיביסטית השוודית בת ה-16 הפועלת למען עצירת ההתחממות הגלובלית ושינויי האקלים, כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "כאשר אלה ששונאים אותך רודפים אותך על המראה שלך והשונות שלך, זה אומר שאין להם שום דבר אחר. ואז את יודעת שאת מנצחת! יש לי אספרגר וזה אומר שאני לפעמים קצת שונה מהנורמה. ו - בהתחשב בנסיבות הנכונות - להיות שונה זה כוח על".
תסמונת אספרגר היא אחת מהלקויות ההתפתחותיות המכונות תסמונות הקשת האוטיסטית. עיקר הלקות היא בתקשורת לא-מילולית עם הסביבה: קושי בהבנת סיטואציות חברתיות והבנת הבעות פנים, קושי ביצירת מערכות יחסים אינטימיות וכיוצא בזה.
לאחר נאומה של טונברי בעצרת האו"ם היא הותקפה על ידי אנשים רבים באופן נרחב ופומבי - אחד הפרשנים בערוץ Fox News כינה אותה "ילדה שוודית חולת נפש שמנוצלת על ידי הוריה". באתר האינטרנט של "פורבס" הציעו שאולי במקרה של טונברי, היותה מאובחנת עם תסמונת אספרגר מהווה באמת סוג של כוח על, כי איזו ילדה "נורמלית" בת 16 הייתה יכולה להתמודד עם התקפות אישיות כאלה? אפילו פוליטיקאים מנוסים מתקשים לסבול כאלה אמירות מבלי להגיב ולתקוף בחזרה באופן אישי. טונברי, לעומת זאת, מתמודדת באבירות עם המתקפות עליה.
האם הדבר בהכרח קשור לתסמונת אספרגר, או שיכולתה של טונברי להתמודד עם המתקפות עליה נובעת מכוחות אחרים באישיותה, שאינם קשרים לתסמונת?