אין בית ספר הכל בסדר
עלון פסיכולוגיה עברית | 1/9/2019 | הרשמו כמנויים
אל תתנו לכותרת מתוך שירה של אנה הרמן בשם '1 בספטמבר' להטעות אתכם. אם לא תהיה שביתה מיוחדת, לגמרי יש בית ספר. שזה משמח. וגם מצער. ילדים רבים מתרגשים מהעליה לכיתה א, מהכניסה לחטיבה או לתיכון, או סתם מחזרה לספסל הלימודים עם חבריהם. הרבה אחרים לחוצים ומרגישים איזו כבדות בלב לקראת היום הגדול. כמה רגישות נדרשת בהאזנה רכה לכל ילד ומתבגר והאופן בו הפנים שלו פוגש את החוץ הבית ספרי. שיהיה לכולנו בהצלחה!
והשבוע באתרנו שני מאמרים עוסקים בזוויות שונות של חינוך ופסיכולוגיה, ועוד חומרים נהדרים:
הודעות ממומנות
איך למשוך יותר מטופלים פרטיים ולמלא את היומן?
תכנית ליווי והדרכה בשיווק מעשי למטפלים בדיוק כמוך, שתתן לך כלים שיאפשרו לך לקדם את הקליניקה שלך ולעזור ליותר מטופלים, בקבוצה תומכת של מטפלים בלבד ובליווי מקצועי צמוד, צעד אחר צעד.
לפרטים על הנחת ההרשמה המוקדמת לחצו כאן
נותרו מקומות אחרונים לתוכניות הלימוד ביחידה ללימודי המשך של ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת ת"א
טיפול זוגי ומשפחתי, אימון אישי, וידאותרפיה ועוד
תחילת הלימודים: נובמבר 2019 | מספר המקומות מוגבל!
לפרטים: 03-6409559 | swce@tauex.tau.ac.il
רקמה - הכשרה והעשרה בליווי רוחני
שת"פ בין הקמפוס האקדמי לסיעוד שמיר (אסה"ר) וארגון חברות
מיועדת לאנשי מקצוע מתחומי הבריאות, הרווחה והחינוך. הסמכה בליווי רוחני, העשרת העולם הטיפולי בכלים ובגישות מעולם הרוח להתמודדות עם סבל ומשברי חיים
ראש התכנית: רחל אטון
ילדים בגיל הרך המפגינים בעיות כמו התנהגות תוקפנית וקושי בוויסות עצמי נותרים פעמים רבות ללא מענה טיפולי. במאמרה החשוב של ליאת דותן מוצגת "תכנית מג"ן" (מוגנות, גבולות ונוכחות) שנוצרה באמצעות שיתוף פעולה בין גורמים עירוניים בכפר סבא בניסיון לתת מענה רב-ממדי לילדי גן עם קשיי וויסות ובעיות התנהגות מוחצנות, להוריהם ולצוות הגן.
ברוב מערכות החינוך כיום צפות שאלות משמעותיות באשר למקומם של נשות ואנשי חינוך באשר לעמדה החינוכית המתאימה לקידום של כבוד בתוך יחסים מיניים ולהגנה מפני פגיעה. מיניות הנה חלק מההתפתחות התקינה של בני נוער. בעת הזו בה בני נוער חשופים ישירות להשפעת תכנים מכל רחבי העולם דרך הרשת האינטרנטית ומגבשים את זהותם (המינית והערכית) תחת השפעות אלו. מקומם של מבוגרים משמעותיים הוא לעזור לבני הנוער לעשות סדר בתוך המסרים המבלבלים והסותרים אליהם הם חשופים ולהשיב לשיח את מרכיביו החסרים. מאמרן של מאיה אשכנזי ומרים שרת יששכר מציע מודל בשם "שלושת הגבולות" שעשוי לעשות סדר עבור אנשי חינוך בבואם להתמודד עם סיטואציות מורכבות בשטח וכן רעיון שעל פיו ניתן לחנך את בני הנוער.
במדור החדש שלנו 'קריאה מודרכת' המלצות של אנשי מקצוע על ספרים שהשפיעו עליהם, והשבוע, נטע עמית, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית ויועצת קריירה כותבת על ספרו של הפסיכיאטר ניצול השואה "האדם מחפש משמעות" ומספרת על הקשר שלו לעבודת הפסיכולוג התעסוקתי.
בפסיכובלוגיה, יו"רית חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות מספרת על התארגנויות לקראת פתיחת שנת הלימודים והמחאה סביב הרפורמה בחוק החנ"מ (חופשה בחו"ל לא תעצור אותה מלעדכן אותנו!)
ד"ר ניצה ירום מצאה עצמה נמשכת למיטה באוגוסט הזה, כשהאבל על אהובה מלווה אותה מדי יום. בתוך כך מצאה עניין וציטוטים מאירי דרך, בספרו של הסופר הנרוודי קרל אובה קנאוסגורד, בכרך ראשון ששמו "מוות במשפחה" מתוך סדרה בשם "המאבק שלי". היא משתפת אותנו כהרגלה בהרהוריה מעוררי המחשבה.
•
1 בספטמבר
עֶרֶב קַיִץ נִשְפָּך עַל רֹאשִי כְּמוֹ מַיִם חַמִּים
מֶַשהוּ עוֹלֶה בָּאֵש
חֶדֶר קוֹרֵס אֶל חֶדֶר
קוֹרֵס אֶל חֶדֶר
הוֹפֵך לְאֵפֶר
הַכֹּל בְּסֵדֶר
אֵין בֵּית סֵפֶר
הַכֹּל בְּסֵדֶר.
(אנה הרמן)