גיליון אב
עלון פסיכולוגיה עברית | 14/8/2011 | הרשמו כמנויים
לחברי פסיכולוגיה עברית שלום,
בחודש אב המסורת היהודית מציינת שני ימים: את ט' באב, ואת ט"ו באב. במדור "שפיות זמנית" תוכלו לקרוא על מסורת של התמודדות עם משברים ועל הקשר בין אהבה פמיניזם ונדל"ן. במדור תוכלו למצוא גם חדשות על הקשר בין קורטיזול לפוסט טראומה; על האפשרות לתעד ריחות כדי לשמר זכרונות; להאזין לתכנית על הליבידו האנושי; לסייר בין חדרי שינה של ילדים ברחבי העולם, ועוד ועוד. כתמיד, מזמינים אתכם להירשם כמנויים ולקבל עדכונים.
מתמחים בפסיכולוגיה קלינית המתעתדים לגשת לבחינת ההתמחות במועד חורף 2011, מוזמנים להצטרף לפורום "לקראת בחינת התמחות קלינית" הפותח בימים אלה מחזור חדש של פעילות. הפורום מהווה קבוצת עמיתים לשיתוף ותמיכה הדדים בתקופת ההכנות לבחינה. http://www.hebpsy.net/forum.asp?id=261
לקראת השנה החדשה, מוזמנים להצטייד ביומן שבועי בארבעה עיצובים לבחירה. היומן מוצע לחברי פסיכולוגיה עברית במחיר מוזל של 45 ש"ח כולל משלוח - לחצו כאן לבחירת עיצוב מועדף והזמנה.
בברכה,
מערכת פסיכולוגיה עברית
מאמרים חדשים
"תתחדשו! נולד לכם מבחן חדש" / אורית גודקאר
הכנס, שעסק באבחון ובהכרת כלים אבחוניים, הציע מספר רב של סדנאות לפסיכולוגים ולאנשי מקצועות נוספים. בסקירה הנוכחית יוצגו רשמים מסדנאות על שני כלים חדשים לאבחון ילדים - Wisc-IV ו-Wppsi III, שני מבחני אינטליגנציה ותיקים שעברו תִקנון והתאמה לישראל כעשרים שנה מאז יצאו קודמיהם.
המאמר פתוח לפסיכולוגים בלבד. לפרטים אודות הסדרת הרשאה: http://www.hebpsy.net/sysMsg.asp?id=site_FAQ#a4
ממאבק מפצל - למאבק מלַכד / עמנואל ברמן
קריאת יושבי מאהל המתמחים בפסיכולוגיה להבטיח טיפול פסיכולוגי נגיש לכול קשורה להיבט מהותי של צדק חברתי. אחד ההישגים החשובים של המאבק הנוכחי הוא שיתוף הפעולה הנרחב בין תחומי הפסיכולוגיה השונים ובין הדוגלים באסכולות טיפוליות שונות, המאוחדים בדרישתם לאחריות חברתית, התנגדות להפרטה, ותנאי עבודה ראויים.
טיפול פסיכודינמי: טיפול נתמך ראיות / אבי ברמן
המאמר מבוסס על הרצאה שניתנה במסגרת יום עיון על תמיכה מחקרית בפסיכואנליזה, ונועד לתת תמונת מצב מאוזנת ועובדתית אודות הוויכוח בין גישות שונות בטיפול הנפשי ובייחוד בין הגישה הקוגניטיבית התנהגותית לבין הגישה הפסיכודינמית. הטענות המרכזיות בוויכוח יוצגו בקצרה, וכן נתונים מרכזיים אודות התמיכה המחקרית לגישת הטיפול הפסיכודינמי.
שדרות רוטשילד והלא מודע החברתי / חני בירן
תהליכים לא מודעים משפיעים על בחירת המקום והזמן של ההתעוררות החברתית הנוכחית. הבודדים שהתחילו את המחאה נתנו ביטוי לתכנים שהיו נוכחים במרחב החברתי כל הזמן, אך לא היה מי שיחשוב אותם ויעלה אותם לרמה של אמירה חברתית. מבוסס על הרצאה שניתנה במאהל המתמחים בפסיכולוגיה.
התמקדות - מפגש חדש עם המוכר / לירונה רוזנטל
ההתמקדות היא תהליך של מודעות לחוויה רגשית/גופנית וליכולת שלנו להיות ערים לחוויה זו, להגדיר אותה ולהתבונן בפער בין החוויה לבין הגדרותיה. יום ההתמקדות, שהורכב מהשתתפות בשתי סדנאות בחירה בתחומים המשלבים את ההתמקדות בתוכם, סיפק הזדמנות נהדרת להיכרות ראשונית עם הגישה.
היסטריה והשפלה - כשהמבט הוא הגיהינום / מריאנה גייטיני
בהרצאתו בכנס הציע פרופ' סמואל גרסון לראות את ההיסטריה דרך עיניים אינטרסוביקטיביות, בהן ההיסטריה איננה אלא ביטוי חיצוני של דינמיקה בינאישית: מבט משפיל אל מול משאלה להכרה, המאיין את היכולת לחשוב ולהרגיש קיים. כך נותר האדם נטול הכרה, והחוויה נותרת אילמת ונידונה לרישום דרך הגוף, דרך ההיסטריה. גרסון משרג את טענתו בתוך חשיבה פמיניסטית, בניסיון להבין את שתיקתה של האישה ודיבורו של הגוף.
דרך הניגון - ביטוי, יצירה ותרפיה / תמר ירדני-יפה
הספר "דרך הניגון - ביטוי, יצירה ותרפיה" מאת המטפלת במוזיקה תמר ירדני-יפה ז"ל מיועד למורים בתחום המוזיקה והתרפיה במוזיקה, וכן להורים מעוניינים. הספר כולל פרקים על המוזיקה בהתפתחות הילד ועל תרפיה במוזיקה הצגות מקרה, ועוד.
רשימות מפסיכו-בלוגיה
פרופ. עמיה ליבליך: שני ספרים טובים על הודו
01/08/2011
כידוע לקוראי, אני מתעתדת לנסוע להודו באמצע החודש כדי ללמד את הטיבטים הגולים פרק בכתיבת היסטוריה מסופרת. (אפשר לקרוא על כך בבלוג הקודם). אני לא נוסעת להודו לחפש את האמת, כפי שהיה מקובל פעם, ואולי עדיין - בגילים אחרים משלי. כבר ביקרתי בהודו פעמים אחדות
פרופ. עמיה ליבליך: ילדות נשכחת
13/08/2011
ספרים הרי מוכרים עכשיו, כמו גרביים, בצרורות, שלושה או ארבעה במחיר מציאה. נכנסתי לקנות ספרות עברית לטיסתי להודו, ואני מוצאת את עצמי מכלה את המאגר עוד שלושה ימים טרם הטיסה. הספרים נבחרו במרכול הספרים, למען האמת, גם על פי משקלם, שלא יכבידו מדי על תיק
יואל אליצור: סיום השביתה: הזדמנות לפשרה ודיאלוג
14/08/2011
האם אנו בפתחו של שינוי לאחר תקופה ארוכה של מאבק? האם אנו מסוגלים לעבוד יחד מתוך כבוד הדדי כלפי הגישות וההתמחויות השונות הקיימות בענף הפסיכולוגיה - לעשות את הקפיצה 'ממאבק מפצל למאבק מלכד' כפי שכתב לאחרונה פרופ' עמנואל ברמן?