גיליון פסח תשע"א
עלון פסיכולוגיה עברית | 20/4/2011 | הרשמו כמנויים
לחברי פסיכולוגיה עברית שלום,
עונת האביב, עם חג פסח שכבר בפתח, מזמינה צמיחה והתחדשות, אבל... יש בדרך כלל הרבה עבודה לפני שיוצאים לחירות ולחופש...
עבור חלק מהפסיכולוגים זוהי תקופה מתוחה קצת יותר - לקראת מבחני התמחות בפסיכולוגיה קלינית או חינוכית.
יש באתר אפשרות להשתמש בפורומים על מנת להתייעץ, לשתף, ולעזור לעמיתים המתמודדים עם סוגיות דומות:
פורום לקראת בחינת מומחיות חינוכית (בניהול חדש).
נזכיר ששביתת העובדים הסוציאליים הסתיימה לפני כשבועיים לאחר 23 ימי שביתה אינטנסיביים. (ומעוררי השראה).
ניתן ללמוד כאן על ההישגים של השביתה ולקיים דיון בנושאים אלה ואחרים בפורום עבודה סוציאלית באתר.
מדי יום, אנו ממשיכים לפרסם חדשות והגיגים במדור "שפיות זמנית".
אנו מודים על הערות וביקורות ומתייחסים אליהן ברצינות. כמו כן, הנכם מוזמנים לשלוח אלינו חומרים בעלי עניין (ונפרסמם עם קרדיט).
ולסיום - משה רבנו עושה אירוע. attending? סרטון היתולי המציג את תהליך יצירת מצריים בעידן הפייסבוק.
בברכת חג מצות שמח,
מערכת פסיכולוגיה עברית
לניתן לעיין בגליון זה ובגליונות קודמים באופן קבוע באתר, וכן לצפות ברשימת ימי העיון והכנסים הקרובים
פירוש החלום - דרכים רבות לו / לירונה רוזנטל
מאמרים חדשים:
מי מתאים (או לא מתאים) לטיפול בחשיפה / יורם צדיק
הטיפול בחשיפה הוא חלק חשוב בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי להפרעות המאופיינות בהימנעויות; אך חשיפה אינה מתאימה לכל מטופל: אם המטופל אינו מתאים לטיפול זה, או שעדיין אינו מוכן לו, קיים סיכוי רב שלא ישתף פעולה עם משימות חשיפה שיוצעו לו. חוקרים שונים תיארו את שלב החשיפה כשלב השני לאחר שלב הכרחי של השגת התייצבות וביטחון. המאמר מתאר את מאפייני ההתייצבות והדרכים להשגתה.
קבוצה ודינאמיקה קבוצתית בראי הפסיכולוגיה החינוכית / פלג דור חיים
במאמר תוצג החשיבות של הבנת עולם הקבוצות לעבודת הפסיכולוג בבית הספר. ראשית תובא סקירה תיאורטית קצרה על עולם הקבוצות ועל הדינאמיקה החברתית של הכיתה; לאחר מכן יוצגו דוגמאות מעבודתו של הכותב, פסיכולוג חינוכי, להמחשת גישתו התיאורטית של אלפרד ביון ויישומה בבית הספר כמכלול. לבסוף יוצעו אפשרויות להתערבות מתוך פרספקטיבה קבוצתית.
אולם של מראות / מאיה הומן
מחשבות בעקבות יום העיון "בראשית הייתה קבוצה ואם - דיאלוג בין טיפול קבוצתי לבין טיפול פרטני".
סקירת הכנס השנתי של האגודה הישראלית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית שעסק בחלומות ומשמעותם בטיפול. בכתבה נסקרות ההרצאות בכנס ומתוארת חוויית ההשתתפות בסדנה.
הילד / אריך נוימן
הספר "הילד" מציג מגמות התפתחות שמוטבעות בנפש הילד ומהוות בסיס להתפתחותו, בעזרת מושגים התורמים להבנת הפרדוקס הגדול של ההתפתחות: המעבר מן האישיות הנרציסטית לאישיות המתייחסת אל הסביבה האישית והחברתית ומגשימה את הפוטנציאל הטמון בה במחיר של בדידות וויתור על נוחות. הספר נכתב על יסוד עבודה משותפת של אריך נוימן, תלמידו הבולט של יונג, ותלמידיו.
התבוננות נפשית / עומר לנס
הספר "התבוננות נפשית" מציע לקורא הזדמנות להכיר ולהבין לעומק אבני יסוד בעולם הסבוך של הפסיכולוגיה האנושית. באמצעות תיאורי מקרה מסביר המחבר בשפה שווה לכל נפש מושגים מרכזיים וסבוכים בתיאוריות הפסיכואנליטיות של זיגמונד פרויד, מלאני קליין ודונלד ויניקוט.
פוסטים חדשים מתוך פסיכו-בלוגיה:
31/03/2011
"בישיבת שהתקיימה ב-27 במרץ 2011 דנו חברי המועצה בשני נושאים עיקריים: טיוטת חוזר מנכ'ל בנושא סעיף 9 ב' בחוק הפסיכולוגים והצעה לתיקון סעיף 15 בחוק הפסיכולוגים. אתייחס כאן לנושא הראשון ואילו הנושא השני יוצג בפוסט נוסף שאכתוב בהמשך במסגרת הבלוג..."
אסתר פלד: הקצה הצמחי של החוויה
08/04/2011
ו"ולבק: המפה והטריטוריה הוא כתב עוד ספר, הצרפתי הקטן, כפי שהוא מכנה את עצמו בספר שלו. צרפתי קטן, סופר ענק. בתור סנובית, אני עוקבת אחרי מדורי הספרות. לא רק של 'הארץ', בשביל זה אני לא די סנובית. גם מעריב [נורא] וגם ידיעות [לא נורא]. הסנוביות שלי..."
חברי הקהילה: חולצה לשבת / סיפור מאת צביאל רופא
08/04/2011
"אבא שלי היה אדם טוב ורחום לכל הסובבים אותו, רק לי היה מרביץ לפעמים. הוא היה דתי, בעל השכלה כללית רחבה מאוד והיה מנסה בכל דרך לקיים את מצוות 'ואהבת לרעך כמוך'. פעם בחודש, תמיד ביום שישי, אבא היה עולה לירושלים. כך מדי חודש בחודשו היה מקפיד להצטופף..."