גיליון סתיו
עלון פסיכולוגיה עברית | 17/10/2010 | הרשמו כמנויים
לחברי פסיכולוגיה עברית שלום,
בקרוב תפתח עונה נוספת של מפגשי "הארת שוליים" - מפגשי קולנוע ושיחה אינטימיים לקהילה המקצועית, המתקיימים בזכרון-יעקב.
ניתן להרשם לרשימת התפוצה ולקבל עדכון במייל לקראת כל מפגש: http://www.hebpsy.net/cinema
חברים המעונינים להשתתף כמנחים/מרצים מוזמנים לפנות לעורכת התכנית במייל: hebpsy.cinema@gmail.com
בפתחה של שנת הלימודים החדשה שלוחה לציבור המרצים והסטודנטים (חדשים וותיקים) ברכת שנת לימודים מעשירה ומעניינת.
בברכה,
מערכת פסיכולוגיה עברית
גליון זה כמו קודמיו, זמין לעיון באופן קבוע ב: http://www.hebpsy.net/newsletter
לימי העיון הקרובים היכנסו לקישור: http://www.hebpsy.net/calendar_list.asp
מאמרים חדשים:
"הייתי רוצה שחיי יהיו יצירת אמנות": יצירת הדיוקן של ה'עצמי' במחקר פרשני מבוסס אמנות / נורית צדרבוים
המאמר מתייחס למחקר של הכותבת אשר עוסק בתהליכים של חקר העצמי המתבססים על ציור דיוקן עצמי ועל שילוב בין אמנות ומחקר איכותני (Cederboum, 2009). המאמר מציג תהליכים שהוגדרו על ידי הכותבת כ'מחקר על מחקר': שילוב בין חקירה באמצעות פעילות אמנותית - ציור דיוקן עצמי - ובין חקירה בכלים מדעיים באמצעות הפרדיגמה האיכותנית המשלבת קריאה פרשנית בגישה האינטרטקסטואלית. שילוב ייחודי זה מציב את פעולת ציור הדיוקן העצמי ואת התוצר של פעולה זו ככלי ליצירה, לחקירה ולהתפתחות. כערך מוסף, הוא מתגלה גם כתהליך טיפולי התורם לרווחה הנפשית ולתחזוקת העצמי.
שתיקת הארכיון - זעקת הדימוי / אורנה קסטל
על הסרט התיעודי "שתיקת הארכיון" במבט פסיכואנליטי
"ואז זה נגמר..." / רותי קצבורג-קדוש
תיאור מחקר איכותני פנומנולוגי: בני משפחה של חולי סרטן מתארים את תהליך המחלה והפרידה מיקירם שנפטר בבית חולים. מהמחקר עולה כי בפרק החיים האחרון, הסמוך למוות, בני המשפחה עסוקים באופן כמעט מוחלט בהיבטים פיזיים של מצבו של יקירם וברצון שלא יסבול כאב גופני. עוד עולה כי כולם עוסקים במוות, אך ההבדלים שבין האנשים ניכרו בדגשים, בטונים ובחשיבות שייחסו לנושא כזה או אחר בסיפורם.
מרכיב החימום בתהליך הקבוצתי ותרומתו לספונטניות מנקודת מבט פסיכודרמטית / עומרי כהן
במרכז הטיפול הפסיכודרמטי מצוי כוחה של הספונטניות. למרכיב החימום חשיבות רבה בתהליך הפסיכודרמטי: באמצעותו מתרחש מעבר למצב של ספונטניות, המאפשרת יצירה. בחירת צורת החימום תלויה ברמת החרדה הקבוצתית ומשפיעה עליה כאחת. על מנת לתרום לעידוד הספונטניות של המשתתפים, על תרגיל החימום להלום את השלב ההתפתחותי של הקבוצה ואת הרכב המשתתפים בה ואופיים.
פוסטים חדשים מתוך פסיכו-בלוגיה:
בלוג חברי הקהילה: שיפתח עלי / סיפור קצר מאת שלומית מירון
05/10/2010
שוב הנעליים האלה בסלון. תמיד נעליים בסלון. מה כל כך קשה, מה?! היא אספה אותן בהפגנתיות. מרפקיה שולחים אליו חיצי רעל. ואת הילד אספת? ואת החבילה מהדואר הבאת? הוא לא אסף ולא הביא. והנה עכשיו הוא יאסוף ויביא ויבוא.
מריאנה גייטיני: הכל יהיה בסדר כי מחר הלכנו להצגה
07/10/2010
היא הסתכלה עלי הקטנה הזו ואמרה בקול הדק והחמים שלה "אמא כשמחר הלכנו להצגה, היה ממש כייף" ואני נדרכת. לתקן אותה? להכניס את סדר הזמנים? אם אתמול הלכנו להצגה, מחר מי יודע מה יהיה. לגזול ממנה את האפשרות המנחמת של העדר הזמן? להציג את המוות?
פרופ. עמיה ליבליך: 1973 עכשיו
07/10/2010
כבר כתבתי על יום כיפור ועל מלחמת יום כיפור כאן. אבל לפי מניינם הרי זו מלחמת אוקטובר, ועכשיו אנחנו עומדים ביום השנה למלחמה. בבית הקפה אני פוגשת במקרה גבר המספר לי באופן ספונטאני לגמרי איך הגיע בחיפזון למערכה ליחידתו, מאיטליה, היכן ששהה בחופשה...
שרה איוניר: לקראת מסע או "על דגים שקפצו מן הבריכה"
09/10/2010
תמיד כשהחיים מתחילים ללכת יותר מידי בקו ישר, אני מרגישה שאני צריכה לעשות איזה "טוויסט". לפעמים זה קורה באופן ספונטאני, דרך שינויים בלתי צפויים, ולפעמים באופן יזום. הפעם זה קצת משניהם. ונסיעה לעוד כינוס מקצועי, הפעם לכינוס הפסיכואנליטי הראשון של IPA...
אורי ניצן: אמהות ושכול - מפדריקו לורקה לפדרו אלמודובר
15/10/2010
"אחי ואחיותי, כן, הם יכולים להינשא, אבל אני שייך לאמי." (פדריקו גרסיה לורקה) הבוקר בו התגייסתי. שיער קצר, נשיקות חפוזות, חיילת עם קול צווחני שמקריאה באופן מכאני רשימת שמות, מיץ פטל, עוגיות חנק. אמא שלי התאפקה שלא לבכות...