מה זה אומר להיות פסיכולוג חינוכי? שלל מאמרים לקראת ה1 בפסטמבר
שפיות זמנית | 30/8/2015 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
פתיחת שנת הלימודים מהווה יריית פתיחה גם לעבודתם של הפסיכולוגים החינוכיים הפרושים במוסדות חינוכיים ברחבי הארץ. לאורך השנים העמיקה והתרחבה עבודתו של הפסיכולוג החינוכי, וארסנל ההתערבויות הלך ונעשה מגוון יותר. הפסיכולוגים החינוכיים פועלים ב'שטח' ומלווים במסגרת עבודתם מנהלים, צוותים, הורים וילדים מגיל הגן ועד לתיכון, כשהם מחליפים לא פעם בין 'כובעים טיפוליים' שונים.
אז מה זה אומר להיות פסיכולוגי חינוכי? מאמרו של תמיר פראווי שהתפרסם באתר בעבר, מציג מחקר איכותני שבחן את תפיסותיהם של פסיכולוגים חינוכיים לגבי תפקידם. הממצאים מלמדים כי מגוון ההתערבויות בשדה הפסיכולוגיה החינוכית מביא לתחושת גדילה אינסופית ואהבה למקצוע, עם זאת, ניכרות גם חוויות של עומס ובינוניות בתפקוד המקצועי. הפסיכולוגים שהתראיינו במסגרת המחקר מחזיקים בתפיסה רב-מימדית ובה הם רואים את ייחודיות מקצועם. במאמר מופיע דיון בממצאים בהקשר למחקרים קודמים בתחום וכן המלצות למנהלי תחנות שפ"ח.
בנוסף - בעשור האחרון התפרסמו באתרנו עשרות מאמרים מרתקים העוסקים, מזוויות שונות, בסוגיות רגשיות מגוונות הרלוונטיות לכיתה ולחדר המורים. המאמרים, שרבים מהם נכתבו על ידי פסיכולוגים חינוכיים מהווים מאגר ידע עשיר שעשוי לסייע לאנשי חינוך, הורים ופסיכולוגים העובדים במערכות החינוך. וכדי להזמין אתכם להעמיק קצת יותר, שלפנו מתוך המאגר כמה מאמרים מחכימים:
איך יכול מנהל בית הספר לסייע לתהליכים רגשיים מיטיבים בבית ספרו / דני שראל לאן נוליך את העלבון – הנחיית מורים בנושא התמודדות עם מצבי פגיעה ועלבון / ד"ר דורית אלפי אין מצב שמפנים את הגב – עבודה כיתתית בנושא דחייה חברתית / מאת יעל אברהם לקות למידה בבית הספר – 'התקין' ו'הלקוי' / מאת פלג דור חיים
כתבתם מאמר מעניין בנושאי חינוך ופסיכולוגיה חינוכית? מוזמנים לשלוח אותו למערכת 'פסיכולוגיה עברית'
פסיכולוגים חינוכיים המעוניינים בשיתוף ידע והתייעצות עם עמיתים מוזמנים להצטרף לפורום 'הפסיכולוגים החינוכיים'.