מלגות פנויות והגשת מועמדות - עדכון
פסיכולוג ארצי | 4/5/2014 | הרשמו כמנויים
פסיכולוג ארצי | 4/5/2014 | הרשמו כמנויים
חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.
רפאל יונתן לאוס12/5/2014
ודה ושאלות נוספות- האם משתמע שעד היום לא היה ביטוי לשקיפות הגינות והזדמנות שווה?. האם אכן כפי שעולה מהניסוח ומרוח ההמלצות מדובר בהכרזת אי אמון פומבי בפסיכולוגים האחראים על מקומות ההתמחות?
מספר הערות נוספות:
1- בנוהל החדש יש חובת נוכחות של משפטן או איש מנהלה בראיונות לקבלה להתמחות. לדרישה זו אין אח ורע במקצועות אחרים בהם יש התמחות כגון רפואה. דרישה זו פוגעת בפרטיות וביכולת לנהל שיח כן ופתוח בסוגיות אישיות וטיפוליות. האם נלקחה בחשבון השפעתה המסרסת על המקצוע והעוסקים בו?
2- בנוהל החדש ניתן לבחור בין הגשת מועמדות להתמחות בילדים להגשה מועמדות להתמחות עם מבוגרים. מניין ההפרדה ומה היא באה לשרת? האם במקרה כותב המסמך טעה לחשוב שגם בפסיכולוגיה קלינית כמו בפסיכיאטריה ישנה הפרדה בין התחומים?
קים יובל5/5/2014
תודה ושאלות. תודה רבה על הפרסום. יש לי שתי שאלות:
1."כל מועמד רשאי להגיש מועמדות לשלושה מוסדות בהם מתפנה מלגה". מה זה אומר מבחינת פרקי זמן ההמתנה בין הגשת מועמדויות? ; ר"ל הגשתי לשלושה מקומות ולא זימנו אותי/לא התקבלתי. כמה זמן צריך לחכות עד שאני יכול לשלוח שוב?
2. משמעות המשפט "הזימון לראיון יתבצע על פי סדר הופעת המועמדים ברשימות ההמתנה בלבד" היא שלמוסדות אין השפעה את מי הם מזמנים לראיון? לדוגמה, אם יש 5 מועמדים ששולחים קו"ח למוסד מסויים האם אין לאנשי המקצוע במוסד בחירה, והם מחוייבים לבחור לראיין את השלושה המדורגים הכי גבוה ברשימת ההמתנה ולבחור מתוכם?