מקורות

איקון 6
גיליון החודש של מחלקת המחקר והפיתוח בקבוצת "שכולו טוב" יצא לאור. בזרקור החודש מוצג מחקרה של חן בכר ׁ(MA) אשר בדק את הקשר בין סטיגמה עצמית ושילוב קהילתי, מובאות חדשות מפעילות המחלקה, מוצגים עדכונים רבים מהארץ ומהעולם בתחום השיקום ומפורסמות משרות פתוחות רבות בקבוצת "שכולו טוב".
 
עברית | 429 צפיות | פורסם ע"י ד"ר אמיר טל | הוסף למועדפים
איקון 6
עבודת מחקר (תזה) בייעוץ חינוכי, אוניברסיטת תל-אביב. תהליך ההתבגרות, כשלב התפתחותי נורמטיבי, מאופיין במגוון התנסויות וחוויות באמצעותן מתגבשת ומתעצבת הזהות העצמית והמינית. למתבגרים להט"ב- ששיעורם באוכלוסייה בין 2% ל 10% - מתווספות משימות התפתחותיות ייחודיות. תחילה, עליהם לבחון ולהבין את משכיתם לבני אותו המין בסביבה הטרונורמטיבית. בהמשך, עליהם לקבל את זהותם המינית והמגדרית ולהתקבל בידי אחרים משמעותיים. מטרת המחקר הייתה ללמוד על תהליך ההתבגרות של מתבגרים הומואים, לסביות וביסקסואלים מתוך תפיסת עולמם. על-מנת לשמוע את קולם של המתבגרים בחרנו במתודולוגיה איכותנית וקיימנו ראיונות עומק עם 20 מתבגרים בטווח הגילאים 15-18.5 על-פי עיקרון מקסימום שונות. מהתיאור הסמיך אותו סיפקו המתבגרים עלו חמש התמות הבאות: א. דחייה חברתית. ב. דחייה עצמית. ג. תמיכה חברתית. ד. חוסן נפשי. ה. עמידות. הממצאים אורגנו על-ידנו לתרשים התפתחותי המציג היבטים תוך-אישיים ובין-אישיים בתהליך ההתבגרות של מתבגרים בעלי נטיות חד-מיניות. החל מגילוי הנטייה החד-מינית, דרך התמודדות עם הדחייה העצמית והחברתית ועד הקבלה של הנטייה החד-מינית. ממצאי המחקר מראים כי סיפוק הצרכים הייחודים של מתבגרים בעלי נטיות חד-מיניות מאפשר את שילובם במסגרות חברתיות שונות המיועדות לבני גילם. לנוכח הממצאים מובאת ההמלצה לאנשי-האקדמיה ולאנשי-השדה, להטמיע את הידע בנושא בשלב ההכשרה של מחנכים ויועצים חינוכיים ובמהלך התפתחותם המקצועית. הטעמה של ידע מבוסס מחקר, עשוי להרחיב את מעגלי התמיכה עבור מתבגרים להט"ב.
 
עברית | 412 צפיות | פורסם ע"י אייל בן עמי | הוסף למועדפים
איקון 6
מאגר של עבודות תיזה - למאסטר ודוקטורט בתחומי מדעי ההתנהגות - פסיכולוגיה בעיקר וגם סוציולוגיה, ניהול, חינוך ועבודה סוציאלית. הרעיון נובע מכך שנכון להיום עותק של עבודת התיזה נשמר בספריה של האוניברסיטה שבה הוגשה ולא מעבר לכך. משום כך הנגישות לעבודות הללו מצומצמת מאוד...
 
עברית | 1762 צפיות | הוסף למועדפים
איקון 6
במסמך זה מובאת סקירה משווה בנושא הסדרת העיסוק בפסיכולוגיה במדינות בעולם לקראת המשך דיוני ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בהצעה לתיקון סעיף 9ב בחוק הפסיכולוגים.שתי מטרות לסקירה: 1. לבדוק אם במדינות הנסקרות יש חוקים המסדירים את העיסוק בפסיכולוגיה; 2. במדינות שיש בהן חוקים כאלה – אם נקבע בהם מי רשאים לתת טיפול פסיכותרפויטי (פסיכותרפי). מסמך זה הוא הרחבה של המסמך "טיפול פסיכותרפויטי בידי פסיכולוג שאינו פסיכולוג קליני". במסמך נסקרות המדינות האלה: בריטניה, אירלנד, רוסיה, ארה"ב וקנדה. תחילה יוצג בקצרה המצב בישראל.
 
עברית | 674 צפיות | הוסף למועדפים