אגודת איט"ם
רגישים לתרבות ומתאימים לאנשים דתיים
יש להם אתר באינטרנט וגם פורום מעולה שעונים בו מקצוענים.
המיסדים
כנס האגודה העולמית לסקסולוגיה התקיים בירושלים ב - 1975. במסגרו נוצרו קשרים בין ה"חלוצים" שעסקו בארץ בטיפול מיני. האגודה הישראלית לטיפול מיני נוסדה ב - 1983. מייסדי האגודה, היו ברובם מנהלי מרפאות ומרכזים לטיפול מיני בבתי החולים השונים. איט"מ היא חברה ב - SAW, האיגוד העולמי לסקסולוגיה, ומקיימת קשר מיוחד עם
האגודה לטיפול מיני בהולנד. שתי האגודות מקיימות כל שנתיים-שלוש, כנס דו לאומי. כיום חברים באיט"מ כחמישים מטפלות ומטפלים מיניים. ד"ר עמי שקד (מכון לטיפול מיני במרכז שיבא, תל השומר), ד"ר צבי צוקרמן (בי"ח בילינסון), ד"ר אורי ורניק (בי"ח משגב לדך), - הם היו"ר הקודמים, ד"ר משה מוק (בי"ח מאיר) הוא היו"ר הנוכחי של האגודה. ד"ר עמנואל חיגר,
מחלוצי החינוך המיני בישראל ופרופ' הרמן מוסף ז"ל מהולנד, מחלוצי הטיפול המיני וידיד לאגודה בראשית דרכה - הם חברי הכבוד של האגודה.
מטרות ההקמה
מטרות האגודה (ציטוט מתקנון האגודה): "קידום ענייני התרפיה המינית כהתמחות מוגדר הבטחת השתלמויות למתמחים בה, הבטחת רמה מקצועית הנאותה של העוסקים בה. הגנה על הזכויות הלגיטימיות של הציבור הפונים לתרפיה מינית ושל המטפלים חברי האגודה בפני כל שימוש לרעה בפריבילגיות המקצוע על ידי כל גורם שהוא"
"האגודה שוקדת על הרמה המדעית ועל האתיקה המקצועית של חבריה, חוקרת ומעודדת מחקר בנושא סקסולוגיה והתרפיה המינית. עורכת אסיפות וכנסים מדעיים, משתתפת בכנסים מדעיים, מארגנת השתלמויות, יוצרת קשר עם מוסדות ואנשי מדע בחו"ל, שואפת להקמת ספריה לספרות מקצועית. מוציאה לאור ספרות סקסולוגית, יוצרת מונחים מקצועיים וכו'. כמו"כ תפעל האגודה למען חקיקה ממלכתית בעניין הזכאים לעסוק בטיפול מיני."
מי יכול להצטרף
החברות באגודה (מתוך התקנון): כחברים באגודה רשאים להתקבל אלה הממלאים את התנאים הבאים ושהנם בעלי ניסיון של לפחות שלוש שנים רצופות בעבודה קלינית במקצועם ושהם:
- רופאים בעלי תואר MD ובעלי רישיון לעסוק ברפואה בארץ.
- פסיכולוגים בעלי תואר MA לפחות והרשומים בפנקס הפסיכולוגים בתחומי פסיכולוגיה הקלינית או השיקומית.
- עובדים סוציאליים בעלי תואר MSW ומעלה בתחום הטיפולי.
שאין בהם דופי מוסרי והתנהגות שאינה נוגדת את כללי האתיקה המקצועית. שעברו השתלמות קלינית במוסד המוכר ע"י האגודה. (מרפאה לטיפול בהפרעות בתפקוד מיני, לאחר שמלאו שלוש שנות ניסיון קליני במקצועם). במשך שתי שנות עבודה בהיקף זמן של חצי משרה (כ - 2000 שעות עבודה). במשך השתלמותם על המועמדים לצבור לפחות 200 שעות הדרכה מחבר האגודה שאושר ע"י הועד המרכזי למטרה זו.
הביא יששכר |