ספירה היי,
כאשר אנו משרטטים את קווי הרגרסיה לניבוי y ו-x אנחנו פעם אחת מסתכלים מכיוון ציר x ופעם אחת מכיוון ציר y. כל אחד מהפרספקטיבה שלו. כלומר, שתי זוויות שונות להסתכל על אותו הקו בדיוק. כך למשל, אם השיפוע ביחס לציר ה-y יהיה קטן מאוד אז ביחס לציר ה-x הוא בהכרח יהיה גדול מאוד.
נקודה נוספת חשובה, כאשר אנחנו רוצים לעבור ממשוואת קו הרגרסיה האחת לשנייה אנחנו לא מעבירים אגפים ומבודדים את המשתנה השני. זה לא מביא אותנו למשוואת קו הרגרסיה השנייה אלא משאיר אותנו עם אותה משוואה בדיוק.
דוגמה: כל ילד קיבל פי ארבע סוכריות מגילו. משוואת קו הרגרסיה לניבוי כמות הסוכריות על פי גיל היא: y=4x. משוואת קו הרגרסיה לניבוי הגיל על פי כמות הסוכריות היא y=0.25x. ולא x=0.25y. וזו נקודה חשובה מאוד. הרי y הוא המנובא ובכל פעם הוא מקבל משמעות אחרת. פעם אחת הוא הסוכריות ופעם אחרת הוא הגיל. עכשיו, אם תשרטטי את שני הקווים על אותה מערכת צירים אז תקבלי שני קווים שונים ורחוקים זה מזה אבל (וזה אבל חשוב מאוד) זו תהייה טעות כי למעשה לא מדובר באותה מערכת צירים באמת. פעם אחת המערכת היא ביחס לציר ה-x ופעם שנייה היא ביחס לציר ה-y. כאשר לוקחים זאת בחשבון ומשרטטים את הקווים באופן זה אז מקבלים ששני הקווים מתלכדים. לכן, המסיח הנכון הוא (4) ולא (3).
מקווה שהצלחתי להסביר בצורה ממצה. |