שלום רב,
סיימתי לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ואני מעוניין לבצע רישום בפנקס הפסיכולוגים. בטפסי הרישום עלי לציין את המספר האישי ואת סיבת השחרור במידה ולא סיימתי שירות מלא.
השלמתי חלק מתקופת השירות ולאחר מכן השתחררתי על סעיף נפשי (פרופיל 21). אין לי הפרעה נפשית כלשהיא והסיבה שהלכתי לקב"ן קשורה בכך שהייתי צעיר וטיפש שמעוניין להשתחרר. בכל זאת, הבנתי שלצורך רישום בפנקס הפסיכולוגים העניין יכול ליצור בעיות קשות. הובהר לי מאחרים שעמדו או עומדים בפני מצב דומה כי משרד הבריאות יזמן אותי לועדת הערכה מיוחדת. באחד הפורומים שבהם חיפשתי תשובות (לא כאן) קראתי תגובה של מי שטען שהוא עמד בפני הסיטואציה שציין כי אין סיכויים רבים לצלוח את הועדה הזאת ולקבל רישיון פסיכולוג מכיוון ששחרור על 21 תמיד כרוך באבחנה פסיכיאטרית חמורה וממילא אם מתברר שהתחליתי זאת נקודת פתיחה גרועה בפני עצמה. וכי הגישה הבסיסית של משרד הבריאות היא שהעבר של מטפל חייב להיות נקי מכל רבב, כך שהסיכויים לקבל רישום בסופו של דבר, ולא משנה כמה אני שפוי, הוא קלוש.
בעבר הרחוק מאוד עמדתי בפני ועדת הערכה של משרד הבריאות בנושא רישוי נהיגה ועברתי אותה בהצלחה. פסיכיאטר שניסה לברר לי את הפרוצדורה לצורך רישום בפנקס הפסיכולוגים אמר שנאמר לו שהפרוצדורה דומה, עם זאת לא נמסרו לו פרטים על אחוזי האישורים ואני באופן אישי מניח שלצורך רישוי פסיכולוגי מחמירים הרבה יותר.
אם למישהוי יש מידע מעמיק יותר בנושא ועל הסיכויים לקבל רישום אשמח לשמוע. |