אחד במאי מי יודע מי זוכר?
ברוח יהודית של כל ישראל ערבים זה לזה, גם האחד במאי הוא חג הפועלים. יום של הפגנות והזדהות של פועלים. החג מצוין מדי שנה בשנה בכל רחבי העולם. ראשית החג בארצות הברית. ב-1 במאי 1886 הכריזה פדרציית העובדים האמריקנית על שביתה בדרישה ליום עבודה בן שמונה שעות. אירועי השביתה היו קשים במיוחד בשיקגו. היו בו הרוגים ופצועים רבים. מנהיגי פועלים נאסרו, נשפטו ונידונו למוות. הוחלט בארצות הברית לקבוע את האחד במאי כיום זיכרון לקורבנות של אירועי השביתה וכחג העבודה.
ב- 1889, במלאת 100 שנה למהפכה הצרפתית, התכנס בפריס האינטרנציונל הסוציאליסטי השני. השתתפו בו כ- 400 משלחות פועלים. האינטרנציונל קבע את האחד במאי כיום סולידריות בינלאומית של כל הפועלים. נקבע הדגל האדום כסמל למאבק הפועלים לזכר דמם של הפועלים האמריקנים שנשפך.
פועלים יהודים מאורגנים חגגו לראשונה את האחד במאי בווילנה שבליטא ב- 1892. בארץ ישראל חגגו אותו לראשונה בראשון לציון, ב- 1906.
תנועת מאבק סוציאליסטי במדינת ישראל של היום חורטת על דיגלה את העקרונות של חג אחד במאי. ...אנחנו קוראים למאבק בלתי מתפשר בגזרות הכלכליות - בקיצוצים, בפיטורים, בהפרטות, ובפגיעה הקשה בתנאי העובדים... המאבק הוא חלק מהמאבק להפלת השיטה הקפיטליסטית שלא מסוגלת לדאוג לצרכים הבסיסיים ביותר של רוב האנשים ולמען הקמתה של חברה סוציאליסטית ודמוקרטית שתדאג לצרכים של רוב האוכלוסייה ולא של מיעוט של משפחות של מיליארדרים. מאבק סוציאליסטי היא חלק מארגון סוציאליסטי מהפכני עולמי.
http://www.maavak.org.il/maavak/index.php
תנועת הנוער העובד והלומד קראה גם השנה להפגנה.
"כל עוד רומסים ברגל גסה את זכויות העובדים, כל עוד עובדים זרים מנוצלים בצורה מחפירה, כל עוד הממשלה מוחקת ומבטלת הסכמי עבודה ומנסה להגביל את הזכות לשביתה, כל עוד אין אכיפה ראויה של חוקי העבודה, כל עוד מנצלים בני ילדים במקומות העבודה אנו חשים חובה לחדש את מצעד האחד במאי, לזעוק ולהיאבק נגד ניצול ילדים ומבוגרים במקומות העבודה, כך אומר פסח האוספטר, מזכ"ל הנוער העובד והלומד.
כתבות על סוציאליזם מוסר וקפיטליזם
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-840-2909766,00.html
http://www.kibbutz.org.il/1/wel_mifne.htm