תוכן: | הי.
אני יורה כאן באפלה, אבל כבר לא יודעת לאן לפנות--
אני רשומה בפנקס לאחר שסיימתי פסיכולוגיה יעוצית בת"א ב- 2001. מייד אח"כ נסעתי לניו יורק, ואני מסיימת שנה שלישית בתכנית דוקטורט (99 קרדיטים, אל תשאלו אותי למה) בפסיכולוגיה קלינית ילד-חינוכית (דומה לירושלים) שבמהלכה עבדתי בחצאי משרה- שנתיים בבתי ספר, שנה בבי"ח BELLEVUE, ובשנה הקרובה במרכז היעוץ לסטודנטים של NYU. בנוסף, קיבלתי מסטר "על הדרך" לאחר שנתיים וחצי בתכנית.
מה שנשאר לי כדי להשלים את הדוקטורט הוא לסיים את המחקר (אני בדרך) + שנה של התמחות במשרה מלאה.
בדרך כלל מגיעים לדוקטורט בארה"ב אנשים שלא עשו מסטר בארץ, ובדרך כלל הם מסיימים כאן (כולל ההתמחות) ואז חוזרים לישראל. אז הם נרשמים בפנקס, מבקשים שיכירו להם בחלק מהניסיון בחו"ל לצרכי התמחות ומשלימים כמה שנדרש מהם.
המקרה שלי שונה כי אני כבר רשומה בפנקס, אך לא סיימתי קלינית בארץ (אלא יעוצית). בנוסף, NYU אישרו לי להשלים את ההתמחות בישראל, כך שאני חוזרת לפני סיום התואר (סיימתי חובות של קורסים, התנסות ורוב המחקר, אך לא את שנת ההתמחות).
מאיפה מתחילים?
אני רוצה להיכנס להתמחות קלינית- אך רשומה בפנקס כיעוצית (איך הם יודעים במועצה איזו מגמה סיימנו? האם יש טעם להגיש בקשה נוספת לרישום בפנקס כקלינית-ילד/חינוכית?)
הייתי גם מאוד שמחה אם היו מכירים לי בנסיון הקליני פוסט-מסטר שצברתי כאן לצרכי התמחות (כלומר לצמצם את אורך ההתמחות מ- 4 שנים לקצת פחות)
אני חוזרת ביוני שנה הבאה (2006)--
מה סדר הפעולות? האם לפנות ישירות למקומות התמחות? האם לפנות קודם למועצה? כמה זמן מראש צריך לפנות? (אני מבינה שלמקומות האשפוזיים יש רשימות המתנה ארוכות), כיצד מקבלים רשימה של המקומות? מה תהליך הקבלה?
אני מתארת לי שאני מציפה בשאלות, אבל אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל
כל רעיון יבורך!
המון תודה,
קרן
|