ציטוט מהעדכון של משרד הבריאות:
"בהתאם לחוק הפסיכולוגים, יכול להירשם בפנקס בעל תואר שני ("מוסמך") בפסיכולוגיה מישראל או בעל תואר גבוה ממנו, שניתנו מאת מוסד שהוכר כמוסד להשכלה גבוהה, לפי חוק המועצה להשכלה גבוהה, או בעל תואר מקביל מחו"ל אשר וועדת הרישום הכירה בו כ"שווה ערך" בהשכלתו.
הוועדה שוקלת את התארים מחו"ל לפי הנתונים הבאים:
א. האם התואר נין על-ידי מוסד שהוכר(לפי נהלי וועדת הרישום) לצורך הענקת תואר שני לפחות בפסיכולוגיה, והאם התואר הוא בפסיכולוגיה.
ב. האם הלימודים היו בהיקף של 36 שעות שנתיות לפחות (או 72 שעות סימסטריאליות), מתוכן לפחות 16 שעות שנתיות ברמת לימודים לתואר השני. נחשבות רק שעות לימוד של הרצאות או סמינרים, לא נחשבות שעות פרקטיקום, עבודה מעשית, מחקר או לימוד עצמי מונחה, לימודים בהתכתבות וכדומה.
ג. האם הלימודים כללו לפחות 4 נושאי יסוד בפסיכולוגיה, מהם שניים (4 ש"ש) בנושאים הבאים: מבוא לפסיכולוגיה, למידה, חשיבה, פסיכולוגיה ניסויית, וכן שני נושאים (4 ש"ש) מתוך: אישיות, פסיכולוגיה התפתחותית, חברתית, סטטיסטיקה ושיטות מחקר.
ד. האם נכתבה תיזה. (אם לא נדרשה כתיבת תיזה במסגרת הדרישות לתואר השני, יש להוסיף 4 ש"ש בנושאי שיטות מחקר וסטטיסטיקה).
ה. האם נמשכו הלימודים, בהיקף מלא, לפחות 4-5 שנים, בהתאם לדרישות באותה מדינה.
ו. מוסד המקיים לימודים בהתכתבות אינו מוכר ע"י וועדת הרישום.
הערה: וועדת הרישום תפעל בכל מקרההמובא בפניה עפ"י חוק הפסיכולוגים ושיקול דעתה בהתאם.
במצורף לבקשה הרשמית לרישום, על המועמד להגיש לוועדה הן דיפלומה והן רשימות שעורים של כל מהלך לימודיו האקדמאים, כאשר אלה מאושרים רשמית על-ידי האוניברסיטה (ולא אישורי המחלקה לפסיכולוגיה). "
חתום ע"י וועדת הרישום
|